RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Гірше за санкції: російський бізнес страждає від своїх чиновників

Дії російських чиновників лише посилюють ефект міжнародних санкцій, які країни запровадили через війну в Україні Внаслідок такої "боротьби з економічними санкціями" передбачається відтік виробництва РФ до Китаю.

Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі ГУР України.

У Росії продовжуються спроби подолати критичну ситуацію на виробництвах військово-промислового комплексу, що виникла внаслідок запроваджених міжнародних санкцій. Втім, діяльність російських чиновників вносить додатковтй безлад у виробничі схеми та посилюють кризові явища.

Зокрема, про це йдеться у листі від імені АТ «Тюменський акумуляторний завод» на адресу «замкерівника оперативного штабу з протидії економічним санкціям» Сергія Собяніна:

"Санкції, які ввели проти РФ Євросоюз та США, безсумнівно, ускладнили нашу роботу, оскільки частину матеріалів та запчастин на обладнання, що не виготовляються в РФ, ми закуповували за кордоном. Сучасні реалії змушують нас або організовувати власне виробництво, або шукати нових постачальників... Проте те, що роблять наші чиновники щодо нас – у рази гірше за санкції" .

Ідеться про тотальну некомпетентність державного регулятора. Завдяки внесеним змінам виробництво не може отримати достатньо сировини для продовження виробництва. До того ж зруйновано систему утилізації небезпечних відходів, внаслідок чого організатори схеми "забруднять кислотою великі території".

Нагадаємо, раніше канцлер Федеративної Республіки Німеччини Олаф Шольц назвав умову зняття санкцій із Росії за війну в Україні.