RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Спроби штурму Донбасу та оборона Півдня: онлайн подій війни 13 травня

Вже 79 день триває повномасштабна війна, розв'язана Росією проти України. Російські війська продовжують наносити ракетні та авіаудари за мирними мешканцями та руйнувати інфраструктуру міст.

Починаючи з 24 лютого окупанти зазнали і продовжують зазнавати величезних втрат у боях з українськими захисниками.

На заблокованому заводі "Азовсталь" у Маріуполі вже немає мирних мешканців, а загалом у місті – до 100 тисяч людей.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.


23:14 Ізраїль дозволив Естонії передати Україні один комплекс ракет Blue Spear 5G SSM: максимальна дальність польоту – 290-300 км.

21:27 Війна Росії та України закінчиться до кінця року, переломний момент настане у другій половині серпня – начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

20:45 З тимчасово окупованого Севастополя в море вийшли всі підводні човни Чорноморського флоту РФ, що ще діють, - Радіо Свобода.

19:34 Очільники військових відомств Росії та США Сергій Шойгу та Ллойд Остін провели переговори вперше з моменту російського вторгнення в Україну. Голова Пентагону закликав Кремль до негайного припинення вогню.

19:19 Окупанти випустили понад 140 ракет по Дніпропетровській області за весь період війни – голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

18:13 На Київщині чутно вибухи.

17:26 Берлін може передати Україні системи ППО IRIS-T - видання Bild.

16:42 Кадри з Маріуполя, де окупанти стріляють із танків по домівках. За кадром чути схвальні вигуки.

16:24 Міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що країна входить нову довготривалу фазу війни після того, як до 9 травня РФ зазнала стратегічної поразки. Водночас він зазначив, що на Україну чекають не менш складні тижні.

15:55 Кадри визволення села Питомник під Харковом

15:24 Судове засідання над російським військовим Вадимом Шишімаріним, якого звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, перенесено на 18 травня.

15:02 Три мости, необхідні для контрнаступу ЗСУ на Харківщині, - підірвані, - CNN

Це може значно ускладнити український військовий перехід через річку Сіверський Донець, вважають у виданні.

14:30 Окупанти обстріляли колону цивільних автомобілів: двоє дітей – поранено.

Сталося це вчора, 12 травня, біля села Кар'єрне Бериславського району Херсонської області, повідомляє омбудсменка Людмила Денисова.

Обстріл вівся із систем залпового вогню «Смерч».

14:27 Президент Польщі заявив, що Росію змусять виплатити Україні контрибуцію

14:11 ЗСУ продовжують просування до кордону з Росією на Харківщині

13:50 Міністр оборони Олексій Рєзніков зробив заяву про те, що відбувається стратегічний перелом на користь України. У довгостроковій перспективі поразка Росії неминуча. Проте на нас чекають надзвичайно складні тижні.

13:19 У Києві розпочався суд над російським окупантом Вадимом Шишімарін

Це перша з початку вторгнення Росії кримінальна справа про військові злочини.

Його звинувачують у тому, що він убив беззбройного 62-річного мешканця в селі Чупахівка на Сумщині, який їхав велосипедом і розмовляв телефоном.

13:06 Цаплієнко показав збитий гелікоптер під Харковом

12:45 У Києві було чутно сильний вибух. Тривога раніше не звучала. За попередньою неофіційною інформацією, це є результат розмінування.

12:35 Після заяв Зеленського про готовність до переговорів із Путіним, тему прокоментували і у Кремлі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що Москва не відмовляється від зустрічі президентів, але "провести її без підготовки неможливо".

І додав, що Україна досі не відповіла на пропозиції РФ за підсумками переговорів у Стамбулі, тож руху у підготовці спільного документа наразі немає.

12:13 Газа на Донеччині залишилося на тиждень-два, - повідомляє мер Покровська Руслан Требушкін.

За його словами, внаслідок боїв пошкоджено газопровід, відремонтувати його можливості немає.

"Мешканці, які використовували газ для побутових потреб, мають перейти на електричні прилади. Щодо роботи котелень в опалювальний період – над цим питанням працюємо", - написав міський голова у себе у Tg-каналі.

12:02 У Києві з початку війни офіційно реєструвалося понад 47 тисяч переселенців. Серед них понад 7,3 тисячі дітей. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Додав, що більшість людей прибули до столиці з Київської та Донецької областей. Найбільше переселенців зареєстровано у Дарницькому, Дніпровському та Святошинському районах столиці.

11:53 Wall Street Journal зняв сюжет про українську "дорогу смерті" - 7-кілометрову ділянку проїжджої частини між Мотижином та Ясногородкою Київської області.

11:14 Лозовська громада Харківської області піддалася ракетному обстрілу, – мер Сергій Зеленський

10:52 Україна підтвердила, що і далі намагатиметься звільнити острів Зміїний, оскільки він має стратегічне значення і для України, і для РФ. Про це повідомив голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

За словами Буданова, той, хто володіє островом, може контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України.

Глава ГУР додав, що РФ із острів може готувати висадку десанту в район невизнаного Придністров'я.

Крім того, РФ, контролюючи острів, може блокувати рух цивільних судів.

Загалом не дивно, що Зміїний останнім часом став однією з основних гарячих точок.

10:29 Повідомляють про вибухи у Миколаєві

10:16 На підступах до Сєвєродонецька підірвано великий автомобільний міст через річку Борова. Про це повідомив губернатор Луганської області Сергій Гайдай. Міст з'єднував Сєвєродонецьк та Рубіжне.

9:51 4 кораблі та 2 підводні човни Росії, з понад 30 крилатими ракетами "Калібр", знаходяться зараз у Чорному морі, - ОК "Південь".

9:26 Російські військові не залишають спроб захопити "Азовсталь" у Маріуполі. Окупанти намагаються землею прорватися на територію заводу.

8:49 Статистика звірств окупанта з початку війни

8:22 Детальна карта бойових дій на Півдні та Сході України

8:10 Ніч в Одесі та області пройшла під сигнали повітряної тривоги. Ворог постійно загрожує завданням ракетних ударів.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Ворог намагається проводити ракетні атаки. Ворог також намагається інтенсивніше проводити повітряну розвідку", - повідомив Братчук.