RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Спроба оточити міста на Донбасі та терор населення від окупантів: онлайн подій війни 24 травня

Рівно три місяці в нашій країні триває протистояння українського народу до російського вторгнення.

Ворог безуспішно проводить масовані спроби наступу на Донбасі, але зазнає нищівної поразки. Метою ворога є оточення міст у Луганській та Донецькій областях.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 24 травня


23:35 У Москві спалахнув храм Петра і Павла, який був збудований ще в 17 столітті.

22:11 Російські війська займаються масовим мародерством на окупованих територіях України під прикриттям ФСБ – українська розвідка.

21:41 В окупованому Бердянську Запорізької області планують використати російські рублі, починаючи з 25 травня.

21:22 Окупанти влучили до нафтопереробного заводу в Лисичанську - голова Луганської ОДА Гайдай.

20:59 У Молдові за звинуваченням у корупції затримано колишнього президента Ігоря Додона, відомого своїми проросійськими висловлюваннями.

19:59 Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про запровадження в країні режиму надзвичайного стану, починаючи з 25 травня через війну Росії проти України.

18:25 У Мережі з'явилися фото та відео наслідків боїв за завод "Азовсталь" у Маріуполі. Комплекси будівель зазнали серйозних пошкоджень, більша частина заводу зруйнована.

17:34 Служба безпеки України оприлюднила імена 8 нових російських громадян, підозрюваних у скоєнні військових злочинів у Київській області. Серед них – як військовослужбовці, так і бойовики російської ПВК "Вагнер".

17:02 У зруйнованому та зайнятому рашистами Маріуполі з'явилися автозаки, на яких встановлені екрани із російською пропагандою.

16:32 У Херсоні чути вибухи, також повідомляється про обстріли Миколаєва.

16:06 Державна прикордонна служба України опублікувала аудіоперехоплення звернення екпіпажу нині затопленого флагмана Чорноморського флоту РФ, ракетного крейсера "Москва" до захисників острова Зміїний. Окупанти пропонували нашим військовим здатися, "не виконувати наказів заокеанських господарів" та жити з рашистами в "нормальній, великій країні".

15:18 З 25 травня на Одещині скоротять комендантську годину — тепер вона триватиме з 23:00 до 05:00.

14:50 У Херсоні чули вибухи.

14:36 У межах прикордонних районів Київської області запроваджено додаткові часові режимні обмеження. Зокрема, нові правила стосуються району Вишгороду в межах 5 км від державного кордону.

14:19 Рада ЄС схвалила виділення Україні четвертого траншу допомоги у розмірі 500 млн євро, які підуть на військову техніку, призначену для завдання летальних ударів в оборонних цілях. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Це вже четвертий транш на таку суму, яку Україна отримає від ЄС у рамках військової допомоги. Попередні транші допомоги Рада ЄС погоджувала 28 лютого, 23 березня та 13 квітня 2022 року.

13:59 У Міноборони Росії прокоментували уповільнення настання військ в Україні. Там пояснили, що роблять це "свідомо".

Як розповів глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, російські війська нібито створюють так звані "гуманітарні коридори" для виходу мирних жителів із оточених населених пунктів та оголошують режими тиші".

"Безумовно, це уповільнює темпи наступу, але робиться це свідомо, щоб уникнути жертв серед мирного населення", - сказав Шойгу.

13:16 Дніпро та Харків – вибухи! Чекаємо на офіційні підтвердження.

13:09 Forbes Україна розповіла, що наразі країна не контролює 7% своєї території, включаючи Крим та Севастополь, частини Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запорізької областей.

На даний момент, територія, яку контролює РФ, співмірна з територіями Угорщини та Болгарії. Цілком звільненими залишаються території Київської, Чернігівської, Сумської, Миколаївської та Житомирської областей.

12:36 Україна отримає 43 тисяч ноутбуків від Google для вчителів, заявив глава Мінцифри Михайло Федоров.

12:30 82% українців вважають неприпустимими територіальні поступки заради миру.

Про це свідчать результати опитування КМІС, проведеного 13-18 травня.

З 18% - 10% опитаних, що залишилися, готові на територіальні поступки, а 8% не готові відповісти.

12:01 РФ тимчасово окупувала 20,7% території України

В окупації зараз перебуває приблизно 125 тис. кв. українській території, пише Forbes.

Станом на 23 лютого 2022 року під тимчасовою окупацією було трохи більше ніж 43 тис. кв.км або 7% української території. Тепер ця площа у 2,9 разів більша.

11:41 42% українців погоджуються з тим, що країна може відмовитися від вступу до НАТО за наявності гарантій безпеки великих країн.

При цьому 39% українців вважають, що відмовлятися від НАТО не можна.

Про це свідчать дані нового опитування КМІС, проведеного 13-18 травня.

Найбільше прихильників відмови від НАТО на сході (50%), найменше – на заході України (35%).

11:00 Сильний вибух у Херсоні. Місцеві жителі пишуть, що зникла мережа Vodafone.

10:55 ЗСУ знищили російську техніку на $13 млрд

Найбільше по кремлівському гаманцю вдарило знищення крейсера "Москва" ($750 млн).

Також боляче для Росії було втрачати транспортний літак Іл-76 ($86 млн) і великий десантний корабель "Саратов" ($75 млн).

10:37 У міжнародній спільноті заговорили про поновлення бізнесу з росією, - радник голови ВП Михайло Подоляк.

Він заявив, що в кулуарах міжнародного економічного форуму в Давосі представники Заходу пропонують зрозуміти, що хочуть припинення вогню та домовленостей з Кремлем, щоб відновити бізнес з Росії.

"Новий вірус сліпоти? Україна не розмінює свій суверенітет на те, щоби хтось набив свій гаманець. Найкоротший шлях до закінчення війни — зброя, гроші, ембарго", — написав він.

10:04 Туреччина пропонує організувати в Україні медичний коридор для евакуації хворих та поранених із зон бойових дій. Країна готова взяти на себе відповідні обов'язки щодо організації.

9:50 Під час розмінування "Азовсталі" чотири сапери росіян підірвалися на міні

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Один у тяжкому стані, двоє - у стані середнього ступеня тяжкості, один отримав легкі поранення", - заявив він.

9:17 Росія збільшила інтенсивність своїх операцій на Донбасі, намагаючись оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Однак, якщо Росія захопить Сєверодонецьку кишеню, вся Луганська область опиниться під російською окупацією, повідомляє британська розвідка.

8:44 Втрати путінських військ в Україні стрімко наближаються до позначки 30 тисяч

8:32 Сьогодні, 24 травня, вранці російські окупанти обстріляли Дніпропетровську область з реактивних систем залпового вогню "Ураган". Є руйнування.

8:23 Голова Луганської ОВ Сергій Гайдай заявив, що в результаті обстрілу Сєвєродонецька в одному з багатоповерхових будинків загинуло 4 особи – двоє чоловіків та дві жінки.

Додав, що у місті було пошкоджено 6 будинків.

7:59 Сєвєродонецьк знаходиться в півоточенні, бої йдуть на його околицях

Загроза повного оточення міста – реальна. Сєвєродонецьк у разі падіння стане "другим великим успіхом супротивника після Маріуполя" - Арестович

7:35 Ворог продовжує використовувати тактика терору проти українського цивільного населення на захоплених територіях, продовжується погіршення соціально-економічної ситуації на півдні та сході України.

На Донецькому напрямку противник зосереджений на проведенні наступальної операції з метою оточення міст Лисичанськ та Сєверодонецьк із наступним виходом на адміністративний кордон Луганської області. Про це йдеться у зведенні Генштабу.