RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Активізація армії Білорусі на кордоні та оборона Донбасу: хроніка подій війни 28 травня

Війна в Україні триває 94 добу і ворог відчайдушно намагається досягти успіхів хоча б на одному з напрямків.

Найскладніше ситуація залишається на Донбасі, де противник намагається штурмувати Сєвєродонецьк, але зазнає нищівної поразки.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 28 травня


22:56 В окупованому Росією Донецьку горить склад боєприпасів на території колишнього коксохімічного заводу.

22:34 Місто Сєверодонецьк Луганської області знаходиться під українським прапором, окупанти перебувають на території готелю "Мир", але далі не просунулися – голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

21:57 Внаслідок ракетного удару по Кривому Розі практично повністю знищено важливе промислове підприємство міста – Вілкул.

21:35 Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав тезу російської сторони про нібито "відмову" Києва від перемовин брехнею та закликав Кремль відмовитися від лицемірства у політиці та вивести війська. В іншому разі, як зазначив Подоляк, "перемовини з Росією продовжуватимуться на лінії фронту".

20:45 Російські окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Розі. Про це повідомив голова військової адміністрації Олександр Вілкул.

19:19 Внаслідок настання українських військ російські окупанти зайняли вкрай невигідні рубежі оборони у Херсонській області – Генштаб ЗСУ.

18:30 Російський літак 6 разів обстріляв ракетами прикордонні із РФ райони Сумської області; окупанти також випустили 5 мін у бік України – прикордонна служба.

17:29 Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції провели розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Лідери країн ЄС закликали російського диктатора до негайного перемир'я та виведення військ з України, на що Путін вимагає зняти санкції в обмін на розблокування українських морських портів.

16:55 Російські окупанти завдали авіаудару по кінотеатру "Дружба" у Лисичанську Луганської області - у будівлі перебували мирні мешканці.

16:47 Через постійні обстріли з боку російських окупантів припинила роботу Слов'янська ТЕС - "Донбасенерго".

16:06 СБУ ініціювала арешт активів "Роснефти" на території України, йдеться про 20 млн гривень – прес-служба відомства.

15:05 Ціла ділянка поліції у селищі Приазовське Мелітопольського району перейшла на бік ворога. Окупаційні війська сформували "народну міліцію".

14:08 Окупанти відкрили у Маріуполі школу. Батьків змусили прибрати сміття та закрити вікна плівкою.

Рашистам вдалося зібрати дев'ять класів – по 35-45 дітей у кожному. Живлення немає, електрика подається від одного генератора.

13:52 Розмова президента України та прем'єр-міністра Великобританії відбулася у рамках регулярного діалогу. Політики говорили телефоном.

Зеленський та Джонсон аналізували, як можна активізувати роботу над гарантіями безпеки України. Також вони поговорили про блокування суден із українським зерном, яке мало піти на експорт.

13:32 З початку війни Україну залишило понад 6,7 млн людей - ООН

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, лише за останню добу країну залишила 41 тисяча людей.

Загалом з 24 лютого до 26 травня кількість біженців з України досягла 6.700.411 осіб. Найбільше біженців прибуло до Польщі – 3,5 млн.

13:10 Російські окупанти вранці відкрили вогонь у Миколаєві. За попередніми даними є постраждалі.

Як зазначає мер, окупанти в чергове відкрили вогонь по житлових будинках міста.

12:18 Голова Донецької ОВ Павло Кириленко спростував інформацію про відключення області від електрики. За його словами, енергетики продовжують працювати та відновлюють мережі після обстрілів там, де це можливо.

11:59 У відкритому морі вдалося виловити рятувальне коло та світловий буй крейсера "Москва". Нині ці речі стали музейними експонатами.

11:15 Рєзніков підтвердив передачу Україні потужної протикорабельної зброї

Україна отримає пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет Harpoon. Це дозволить деблокувати Чорне море

10:37 Російські війська в ніч проти 28 травня знову обстріляли прикордонні райони Сумської області. На щастя, обійшлося без людських жертв.

10:11 Сьогодні, 28 травня, в Миколаєві було чути кілька вибухів. Повітряної тривоги у регіоні не оголошували.

9:44 Ворог завдав нового удару по Артемсолі

9:27 30 тисяч окупантів виведено з ладу.

8:59 У Миколаєві повідомляють про вибухи. Небо, за даними місцевих жителів, затягнуте чорним димом, щось горить. Офіційно інформацію не підтверджено.

8:01 Сєвєродонецьк залишається під контролем України, росіян відсунули на колишні позиції, але вони не припиняють спроб зайняти місто, вийти в тил ЗСУ та порушити логістичне забезпечення регіону. Про це у себе у Tg-каналі написав голова Луганської ОВ Сергій Гайдай.

За його словами, зруйновано ще один міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, але проїзд між містами зберігається.

7:51 У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронтах на початок 94-ї доби протистояння російської агресії. На Волинському та Поліському напрямках підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони білорусько-українського кордону.