RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На дно Чорного моря піде більше кораблів: Україна отримає потужне озброєння від США

Україна отримує пускові установки наземного базування та відповідну кількість протикорабельних ракет Harpoon.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

У повідомленні йдеться про те, що нову зброю надають Данія, Великобританія, Нідерланди, до цього процесу приєднаються й інші держави.

"Ці ракети захищатимуть Україну від ворожого російського морського компонента в Чорному морі. За крейсером "Москва" на дно Чорного моря підуть і інші кораблі агресора", - повідомили у Міноборони України.

Як пояснив Міністр оборони Олексій Резніков, "Гарпуни" - це такі спеціальні засоби ураження, які запускаються з облаштованих на кораблях пускових установок. Але Україні відправлять пускові установки наземного базування до Harpoon.

Раніше повідомлялося, що передача "Harpoon" дозволить ліквідувати ворожу силу в Чорному морі та запобігти продовольчій кризі, спровокованій росіянами.

Нагадаємо, флагман Чорноморського флоту - крейсер "Москва" - атакували українські ракети "Нептун", внаслідок чого судно стало недієздатним. Проте замість того, щоб відбуксирувати його до порту окупованого Севастополя, росіяни відправили його на південь Чорного моря та втопили разом із пораненими моряками.