RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ворог зазнає втрат і відступає на Донбасі: онлайн подій війни 4 червня

Повномасштабна війна Росії проти українського народу триває вже 101-й день і з початку повномасштабного наступу окупанти втратили понад 30 тисяч людей та тисячі одиниць бойової техніки.

ВСУ завдали ворогові потужних ударів на Донецькому напрямку, через що ворог був змушений припинити наступ. У відповідь на успіхи нашої армії, росіяни намагалися обстріляти територію України, але ракети збила система ППО.

"Апостроф" продовжує слідкувати за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 3 червня


23:34 Володимир Путін у боях за Луганську область втратив цілу армію. Американські експерти з Інституту дослідження війни ISW проаналізували битву за частину Сходу України та назвали п'ять причин розгрому ЗС РФ.

23:04 Як проходив бій за Гостомельський аеропорт: нацгвардійці розповіли подробиці операції проти ЗС РФ

22:27 Російські війська з РСЗВ обстріляли центр Донецька. Реактивні снаряди падали у районі Критого ринку та клінічної лікарні імені Калініна. За останніми даними, внаслідок обстрілу з РСЗВ постраждали 10 людей.


22:02 За даними Держприкордонслужби, ЗС РФ протягом доби завдали кілька авіаударів та мінометних обстрілів по прикордонних районах Сумщини та Чернігівщини. Ворожі снаряди розривалися на околицях населених пунктів, що розташовані біля кордону з Росією.

21:41 ЗМІ повідомляють, що в суботу, 4 червня, ЗС РФ здійснили ракетний удар по спеціалізованому порту Миколаєва, внаслідок чого загорівся термінал із зерном.

21:24 Скандальна нардеп від "Слуги народу" Мар'яна Безугла, яка пропонувала розстрілювати українських військовослужбовців за непокору та дезертирство, вирушила до Сєверодонецька. Парламентарій стверджує, що у прифронтовому місті контролює діяльність бійців Сил оборони України.

21:01 Інтернаціональний легіон, який воює у складі Сил оборони України, зазнав втрат на передовій. Воєнізоване формування підтвердило загибель добровольців - громадян Нідерландів, Німеччини, Франції та Австралії.

"Ми хочемо вшанувати пам'ять побратимів - Рональда Вогелара, Майкла О'Ніл, Бьорна Бенджаміна Клавіса та Вільфріда Блеріо. Немає таких слів, щоб висловити нашу подяку за їхню службу та найвищу жертву", - заявили в Інтернаціональному легіоні, який разом з українською армією воєю проти ЗС РФ.

20:57 До порту окупованого Маріуполя зайшло друге російське судно. Загарбники планують завантажити на корабель металопрокат, який належить Україні.

20:17 У суботу, 4 червня, ЗС РФ продовжили завдавати ракетних та авіаударів по українських містах. Найскладніша ситуація, як стверджують у Генштабі, на Донбасі, де російські війська намагаються встановити повний контроль над Сєвєродонецьком. Протягом доби також зафіксовано застосування тактично-ракетного комплексу "Точка-У" по прифронтових українських містах. Підрозділи Сил оборони України продовжують стримувати загарбників, знищуючи бойову техніку та особовий склад ЗС РФ.

19:31 Україна та Росія провели обмін тілами загиблих військовослужбовців. Процедура проходила 2 червня за участю Мінреінтеграції, СБУ, військової розвідки Міноборони та Генштабу ЗСУ. Обмін між Україною та Росією відбувався у форматі "160 на 160".

19:29 Підрозділи ВМСУ успішно знищили чотири російські ракети на півдні України. За даними Верховної Ради, дорогі снаряди вдалося збити із зенітних установок та ПЗРК.

15:17 До порту Маріуполя зайшло російське судно для завантаження металобрухту. Це вже друге судно РФ, яке відправили для мародерства металу з України.

14:56 За добу енергетики відновили електропостачання для 50 тисяч клієнтів на Донеччині.

14:00 Карта бойових дій від західних експертів

13:35 Зараз читачі чують гул реактивних двигунів у небі над Київською областю

Немає приводів для занепокоєння – це тренувальні польоти наших хлопців із ЗСУ

13:20 Правоохоронці викрили керівників благодійного фонду на Одещині. Вони розкрадали гуманітарну допомогу, призначену українським захисникам.

12:59 Доповнення щодо ранкового обстрілу Сумської області від губернатора Дмитра Живицького.

Російський літак здійснив авіаналіт із території РФ. Було випущено 6 ракет "повітря-земля". Пошкоджено будинки в одному із населених пунктів Сумської громади. Жертв немає.

12:10 У СБУ повідомили про пред'явлену підозру так званому "главі" Чорнобаївської ОТГ.

Його звуть Юрій Турулєв. За заявою СБУ, він є колишнім керівником місцевої автостанції.

Чоловік добровільно погодився на пропозицію очолити незаконний орган влади та вступив на посаду т.зв. голови адміністрації Чорнобаївської територіальної громади Херсонської області

11:35 За даними російських ЗМІ, між Україною та РФ відбувся обмін тілами загиблих військових за формулою "один до одного". Як повідомляється, поміняли 160 на 160 тіл на лінії зіткнення у Запорізькій області.

11:33 У Маріуполі російські окупанти почали зносити будинки без розбору завалів. Після чого разом зі сміттям вивозять трупи на полігон.

10:43 Російська авіація вночі завдала удару по Сумській області. Постраждалих серед цивільних нема.

10:00 На Харківщині українські захисники виявили сучасну рашистську станцію зв'язку

9:37 З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну постраждали 726 дітей. З яких 231 – загинув, а 465 отримали поранення.

9:15 Сьогодні набуває чинності рішення ЄС скасувати ввізне мито на товари українського експорту.

Вони не діятимуть упродовж року.

Мова про всю промислову та сільськогосподарську продукцію. Це дуже серйозна підмога для української економіки.

8:33 Російські військові штурмують Сєвєродонецьк незважаючи на те, що зазнають втрат. Через обстріл Луганської області продовжують вмирати мирні жителі.

8:04 Вранці на Одещині рашисти вдарили крилатою ракетою – голова ОВА Сергій Братчук.

Попередньо двоє постраждалих

7:56 Ворог на Слов'янському напрямку вів наступ та штурмові дії, але зазнав втрат, на Бахмутському зазнав вогневої поразки від українських підрозділів та відійшов, повідомили у Генштабі.