RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

На Брянщині партизани намагалися підірвати нафтопровід "Дружба"

У Брянській області спробували підірвати нафтопровід «Дружба». Невідомі встановили три саморобні вибухові пристрої.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на російські ЗМІ.

"Рано вранці 11 червня неподалік селища Гулівка, за 40 кілометрів до кордону з Україною, прогриміли три вибухи - тоді ж спрацював сигнал про втрату зв'язку із засувкою трубопроводу. За попередніми даними, це були безоболонкові вибухові пристрої", - пише російський Telegram-канал Baza.

Повідомляється, що одним із вибухів пошкодило трансформаторну з енергоблоком засувки нафтопроводу. Ще один вибух стався у місці, де прокладено кабель – там залишилася вирва 40 на 20 см. Третій вибух пошкодив протипідкопну трубу (додатковий засіб захисту, який заривають у землю на режимних об'єктах), залишивши вирву 40 на 60 сантиметрів.

"Сам трубопровід "Дружба" не постраждав, проте протипідкопна труба та підстанція виявилися пошкодженими, а також був знеструмлений енергоблок управління засувкою", - йдеться в повідомленні. - Розливу нафтопродуктів вдалося уникнути - з 24 лютого трубопровід законсервований, але всередині знаходиться дизельне паливо.

Нагадаємо, 11 червня, у суботу, у Брянській області на складі військової техніки сталася масштабна пожежа, внаслідок якої згоріла велика кількість окупантської техніки, яка використовувалася у війні проти України.