RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Масований ракетний обстріл України та бої за Донбас: хроника подій війни 25 червня

Понад чотири місяці український народ продовжує героїчний опір повномасштабному вторгненню армії РФ на всіх напрямках.

Щодня наші військові ліквідують сотник окупантів, які не мають успіху на жодному з напрямків.

У ніч на 25 червня окупант завдав масованого ракетного удару по Україні з території Білорусі. Усього було випущено близько 40 ракет.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 24 червня


23:47 Звернення Зеленського наприкінці 122-го дня війни:

23:35 Лідери G7 домовилися про заборону імпорту золота із Росії. Експорт золота був одним із найбільших джерел прибутку в бюджеті РФ після експорту енергоносіїв.

23:27 У Харкові знову сильні вибухи. Є прильоти у центральній частині міста.

22:48 Українські військовослужбовці знищили у Донецькій області колону окупантів, до складу якої входили 6 реактивних систем залпового вогню "Ураган", транспортно-зарядні машини, бензовози, вантажівки, машини управління вогнем, БТР і БМП.

22:43 Підрозділ "К2" нищить російського ворога в місті Мар'їнка Донецької області.

22:18 Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що російські окупанти завдали двох ракетних ударів по місту Сарни. 3 загиблих, 4 поранених, 2 з них - у важкому стані. Під завалами ще можуть бути люди.

Ракети влучили в СТО з мийкою та ще один комплекс для ремонту автомобілів.

21:55 З'явилась цікава інфографіка, яка показує, хто зі світових знаменитостей підтримав Україну, а хто Росію.

21:40 Тетяна Антонюк – журналістка та волонтерка з Херсону. До травня жінка категорично відмовлялася покидати окуповане місто, але чоловіку вдалося її вмовити. Авто, яким жінка евакуювалася, зупинили на ворожому блокпості. Коли Тетяна Антонюк відмовилася віддавати українського паспорта – її почали лупцювати. Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна волонтерка ледь змогла втекти з ворожого блокпосту. Евакуаційним потягом вона дісталася до Львова, де була госпіталізована до Лікарні Святого Луки. Аби Тетяна ходила, нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику – ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Операція минула успішно. Жінка вже підводиться з ліжка і налаштована рішуче. Каже: лікуватися довго не буде, адже відлежуватися нема часу – потрібно волонтерити.

21:21 Окупований російською армією Сєвєродонецьк зруйновано на 90%, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

"Виживати там буде дуже тяжко, відновити комунікації орки не зможуть", - сказав він.

21:05 В Маріуполі, після приїзду в місто московського патріархату з інспекцією, окупанти спалили всю велику бібліотеку Храму ПЦУ Петра Могили. Серед книг були унікальні екземпляри, які втрачені назавжди.

20:57 Вибухи у Кривому Розі. Працює ППО.

20:37 Два ракетні удари по Рівненській області. Прилетіло до об'єктів цивільної інфраструктури. Попередньо без жертв.

20:03 У Київській, Рівненській областях та Харкові за останні 25 хвилин пролунала низка вибухів. Чекаємо на офіційну інформацію.

19:33 Повідомляють про 4 вибухи на Рівненщині.

19:25 В Україні пропонують посилити захист держкордону з Росією та Білоруссю. До Верховної Ради внесли законопроект, в якому, зокрема, пропонують виділити вздовж кордону велику частку земель, на яких облаштувати засоби захисту та оборони, у тому числі мінні поля.

18:45 На Херсонщині російські військові вдаються до хитрощів аби живими повернутися додому. Зокрема, виставляють ноги з окопів, щоб отримати поранення і таким чином евакуюватися, повідомляє Оперативне командування "Південь".

18:20 Російський окупант розповів співвітчизнику по телефону, що з 80 людей підрозділу окупаційних військ РФ після боїв на Харківщині залишилося 6.

17:59 Окупанти повністю захопили Сєвєродонецьк, заявив мер міста Олександр Стрюк. За його словами, у місті вже призначили "свого" коменданта. Виїхати з міста можна лише на підконтрольну окупантам територію.

17:56 У Херсоні чути сильні вибухи.

17:39 Бійці 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького зробили сюрприз для окупантів і неочікувано подарували квитки на концерт кобзона.

17:18 Під час нічних обстрілів 25 червня з території Білорусі Росія відновила пуски "Іскандерів" та вперше застосувала дальні бомбардувальники Ту-22м3.

17:12 Британська військова розвідка вважає, що ще кілька генералів, які командували різними російськими військовими з'єднаннями, з початку червня могли втратити свої посади. Напередодні у зведенні російського міноборони несподівано і без пояснень згадувався генерал-полковник Сергій Суровікін як командувач південного угрупування військ на Донбасі. Раніше він був відомий як командувач повітряно-космічними силами.

16:41 В Україні, за даними Нацполіції, на сьогодні налічується на деокупованих територіях 1664 неідентифікованих тіла. Серед них є і ті, які були знайдені у братських могилах. На сьогодні число братських могил близько 20. Найбільше братських могил на Київщині — 13. У них поховані 169 мирних жителів. Решта — це Харківська, Чернігівська і Сумська області.

16:34 Російські війська 25 червня знову обстріляли ядерну установку "Джерело нейтронів" у Харкові. Будівлю було пошкоджено, проте небезпеки наразі немає. Внаслідок обстрілів пошкоджено північну стіну прибудови прискорювача, вентиляційні канали, систему охолодження та корпусу дизель-генераторів системи аварійного електроживлення. Персонал проводить обстеження, але робота ускладнена через загрозу обстрілу. Нині радіаційний фон в межах норми. Однак у разі бомбардувань ситуація може погіршитись.

16:25 Російські окупанти не змогли заблокувати українських захисників у Сєверодонецьку.

"Місто у блокаду не взяли. Військові підрозділи, які мали відійти на більш укріплені позиції - вийшли, тому оточення не вдалося", - заявив мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

16:01 Ринок "Азовський" у Маріуполі перетворився на автокладовище. Окупанти звезли сюди десятки машин, які втратили мирні мешканці.

15:55 Польща на саміті НАТО в Мадриді виступатиме за збільшення присутності Альянсу в країні на тлі російського вторгнення в Україну, заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак:

"Ми прагнемо більшої кількості військ і хочемо підвищити готовність союзних сил у разі загрози. Я підтверджую, що ми намагаємося розташувати бригадну групу в Польщі в рамках структур НАТО".

15:20 У Криму хочуть відкрити ринок, де продаватимуть награбовану українську продукцію. Його планують збудувати в Джанкої.

Окупаційна влада півострова хоче відкрити перевалочну базу до кінця липня - початку серпня. Туди планують звозити вкрадену сільгосппродукцію із Херсонської та Запорізької областей.

15:00 У кількох районах Харкова та селищі Жуковського сьогодні зберігається загроза артилерійського обстрілу російськими військами. Мешканців закликають не виходити на вулиці.

14:20 Тим часом... "Ми повернемо Тайвань будь-якими засобами, у тому числі військовими", - заявив посол Китаю у Франції в інтерв'ю Livre Noir

14:04 У департаменті цивільного захисту Харкова повідомляють про загрозу обстрілу низки районів міста до кінця дня.

"Мешканців Північної Салтівки, 602-го мікрорайону, П'ятихаток та селища Жуковського закликають не перебувати на вулиці та триматися ближче до укриттів. Протягом усього дня у цих районах зберігатиметься загроза російських артобстрілів", - йдеться у повідомленні департаменту.

13:45 Робота HIMARS в Україні

13:35 Борис Джонсон пішов би у відставку, якби довелося відмовитись від подальшої підтримки України

"Якби мені сказали, що ми повинні відмовитися від української справи, тому що вона стає надто складною, а ціна підтримки цього народу є занадто великою з погляду інфляції, економічної шкоди, я б визнав, що програв дуже важливу суперечку, і я б пішов", – сказав прем'єр Британії.

13:18 Російська армія вчора, 24 червня, продовжувала обстріл населених пунктів Миколаївської області. За добу поранення отримали 7 людей.

12:43 На Херсонщині обстріляли машину криворізьких волонтерів.

Волонтери відвозили продукти, воду та ліки з Кривого Рогу до деокупованих сіл Нововоронцовської громади та потрапили під обстріл рашистів.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Інформація про постраждалих наразі уточнюється.

12:35 Реактивні системи залпового вогню HIMARS вже на полі бою

12:08 Ракетні удари вранці та вночі 25 червня по 6 областях України були спеціально здійснені з території Білорусі. Таку провокацію було зроблено для залучення Білорусі у війну проти України, повідомили у розвідці.

11:43 Угруповання російського флоту в Чорному морі зменшилося за кількістю до двох ракетних та одного великого десантного корабля.

11:05 Загальні бойові втрати окупантів на 25 червня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 34700 (+170) осіб ліквідовано,
  • танків - 1511 (+4),
  • бойових броньованих машин – 3645 (+8),
  • артилерійських систем – 764 (+5),
  • РСЗВ - 241 (+0),
  • кошти ППО – 99 (+0),
  • літаків - 217 (+1),
  • вертольотів - 184 (+1),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 626 (+4),
  • крилаті ракети - 137 (+0),
  • кораблі/катери - 14 (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2560 (+7),
  • спеціальна техніка – 60 (+0).

10:33 Росії потрібно близько місяця, якщо вона вирішить повернути свої війська до Білорусі та розпочати новий наступ на північ України, — ГУР

10:18 З початку червня найвище командування Росії відсторонило кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, у число відсторонених генералів входять командувач Повітряно-десантними військами (ВДВ) генерал-полковник Андрій Сердюков і командувач Південної групи військ (ПГВ) генерал армії Олександр Дворніков, який також певний час виконував обов'язки головного оперативного командувача.

9:37 Українські військові звільнили від рашистів 5 населених пунктів на Донбасі.

Європейські експерти оновили карту ситуації на Сході України. ЗСУ повернули контроль над н.п. Золота Нива, Пречистівка, Новомайорське, Шевченка та Єгорівка.

9:17 Внаслідок ранкового обстрілу Житомирської області загинув військовий, – голова ОВА Віталій Бунечко.

Ще одна людина поранена. Зафіксовано також руйнування військової інфраструктури.

9:15 У Сватовому горить склад окупантів

8:52 Ще шість ракет зафіксували на Львівщині

8:44 Десною на Чернігівщині було випущено 20 ракет

Відомо про руйнування об'єктів інфраструктури попередньо без жертв. Подробиці уточнюються, повідомили у ОК "Північ".

8:25 Росія випустила 24 ракети околицями Житомира

08:00 Інформація про ракетний удар по Україні