RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відновлення України: Зеленський на зустрічі у Швейцарії озвучив план

Володимир Зеленський під час конференції у Лугано, де зібралося понад 50 країн задля обговорення питання відбудови України після війни, розповів про своє бачення відновлення зруйнованої місцевості на підкреслив важливість запровадження реформ.

Про це стало відомо під час прямої трансляції заходу.

Президент України подякував Єврокомісії за ініціативу створити спеціальну європейську платформу відбудови країни, але зазначив, що Україна запропонує свій план, як спільний майданчик для всіх висунутих ініціатив.

"Всі ініціативи, плани, амбіції мають бути в єдиній системі…Тому Україна пропонує свій національний план відбудови, на фундаменті якого можна буде реалізувати кожну ініціативу", - сказав Зеленський.

Окрім цього, президент назвав основні принципи відбудови, серед яких: безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, застосування зелених технологій, реалізація принципів безбар’єрності, спрямованість на інтереси громад, максимальна прозорість та укорінення проекту відбудови в реальному економічному житті України, щоб створити нові робочі місця і нові виробництва в Україні.

Зеленський підкреслив, що статус кандидата України на вступ до ЄС, який вона нещодавно отримала, передбачає проведення реформ.

"Рух до набуття повноправного членства передбачає реформи, але й відбудова України передбачає реформи. Маємо ще посилити наші інституції, оновлювати стандарти життя. Наша мета в тому, щоб Україна стала не лише найбільш вільною країною в Європі, найбільш зручною для життя і бізнесу, але і щоб ми найшвидше з усіх, хто рухався в Європейський Союз, виконали політичну частину роботи. Ми можемо це зробити", - зазначив глава держави.

Він додав, що відбудова України "стане для нас великою реформою, бо ми всі разом об’єднуємо демократичний світ".

Раніше ми писали, що Олена Шуляк запропонувала створити міжпарламентську платформу для прозорих правил відбудови України.