RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Ворог підло обстріляв Харків та передмістя Одеси: хроніка війни 11 липня

Український народ чинить опір повномасштабному вторгненню російської армії вже 138-й день.

За чотири з лишком місяці наші війська знищили понад 37 тисяч рашистів, при тому, що загальні втрати росіян становлять близько 100 тисяч. Українська армія продовжує бити по складах із боєприпасами ворога, знищуючи їх десятками.

Вранці 11 липня росіяни вкотре завдали удару по Харкову. Також було обстріляно Миколаїв.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 10 липня


23:57 У Часовому Яру станом на 23:30 на місці ракетного удару окупантів по житловому будинку виявлено тіла 33 загиблих, з них 1 дитина, врятовано з-під завалів 9 людей. Роботи продовжуються.

23:22 Після влучення ракет з HIMARS по штабу на Херсонщині загинув російський генерал-майор Насбулін, начальник штабу 22-го армійського корпусу (в/ч 73954, Сімферополь).

Також загинули:

  • командир 20 мотострілецької дивізії (в/ч 22220, Волгоград) полковник Горобець;
  • начальник штабу - перший заступник командира 20 мсд полковник Кенс;
  • начальник оперативного відділення штабу 20 мсд підполковник Коваль;
  • начальник артилерії 20 мсд, підполковник Гордєєв.

22:54 У Новій Каховці в окупантів детонує склад боєприпасів.

22:24 Командування РФ перекинуло додаткові частини у Білгородську область.

"Руху військ на Харківському напрямку особливо немає. Тактичні ходи. Але за деякими даними перекидає додаткові частини російське командування до Білгородської області. Не треба одразу лякатися, що все це побіжить на Харків.

Там перспективи введення можуть бути різні — на Ізюмський напрямок тощо, але, можливо, й на Харківський. Подивимося. У будь-якому випадку, ніяких наслідків це особливо не завдасть. У сенсі взяття міста. Але може ускладнити нашим військам наш рух по Харківській області і, власне кажучи, для цього воно, якщо і буде, то й починається", - заявив Арестович.

22:04 80% цивільних евакуювались з Донеччини. Там залишилось близько 340 тисяч людей, повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко. На 24 лютого постійно проживало 1 млн 670 тисяч населення на підконтрольній території Донецького регіону.

21:42 "Ворожі склади в глибокому тилу продовжують палати, деякі детонують днями, орки вже відчувають проблеми з підвезенням боєкомплектів. Логістика рашистів порушена. Луганщина стримує росіян від наступу на міста Донеччини", — заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

21:34 По Одещині ворог завдав 2 ракетних удари із застосуванням авіації. 7 ракетами атаковано прибережну смугу, виробничу та критичну інфраструктуру регіону. Постраждав приватний одноповерховий будинок в одному з прибережних селищ. Ударною хвилею пошкоджено прилеглі будинки, дерева, автівки. Постраждалих немає.

21:18 Близько половини із 6 мільйонів українців, які виїхали до ЄС, рятуючись від війни в Україні, повернулися додому. Найбільше українців-біженців перебувають у Чехії, друге місце за кількістю переселенців у Польщі, слідом йдуть країни Балтії та Болгарія. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, близько 90% українських біженців – жінки та діти.

20:45 Свіже зведення Генштабу ЗСУ щодо ситуації у зоні бойових дій.

20:18 Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали удару по ймовірному району стартових позицій ЗРК “С-300” в районі Олешківських Пісків. Також вночі українські війська атакували пункт управління військ РФ у Таврійську.

20:02 Після звільнення Зміїного в українські порти почали прибувати іноземні судна. Перші вісім іноземних суден з зерном вже прибули до портів України через гирло Бистре суднового ходу річки Дунай-Чорне море.

19:29 Радник комісії США з безпеки Пол Массаро запропонував дозволити Україні завдавати ударів по військових об'єктах в окупованій Білорусі, окупованому Криму та Росії.

19:12 В Одесі вибухи. Відомо про два "прильоти".

19:06 У Білорусі ввели обмеження польотів над Мінськом, Брестом та півднем Мінської області, а також частково Могилівської та Гомельської областей, тобто всього прикордонного регіону з Україною. Нове обмеження діятиме з 11 до 14 липня.

Ця зона обмеження є додатковою до введеної раніше на півдні Білорусі, яка діятиме до 7 жовтня 2022 року.

Саме у цій зоні сьогодні вночі працював російський борт А-50, завданням якого є надання координат пілотам винищувачів для ударів по цілях. Крім цього, протягом ночі у повітря Білорусі піднімалися винищувачі, які позмінно працювали з А-50 у парі на висотах від 7000 до 8000 метрів.

18:29 Кількість загиблих під час ракетного удару по Часовому Яру збільшилася до 31.

18:15 В мережі з'явилося відео, на якому російські в'язні записуються добровольцями на війну в Україну. Запис, вірогідніше за все, зроблений у виправній колонії №1 в Республіці Адигея.

17:52 Прикордонники заявили, що на кордонах Сумської та Чернігівської областей, а також у Брянській і Курській областях РФ, формування ударних груп ворога, які б могли здійснити наступ на Україну, не спостерігається. Однак в прикордонних районах перебувають воєнізовані підрозділи для демонстрації присутності, аби не дозволити ЗСУ перекинути війська на інші напрямки.

17:15 Ердоган зателефонував Путіну і заявив, що обговорювали розблокування українських портів для вивезення зерна. В РФ вже планують швидку зустріч "на найвищому рівні".

17:07 Окупант в розмові з товаришем розповідає як ЗСУ знищили саме головне командування рашистів на Херсонському напрямку, в результаті чого 12 вбитих. Також розповідає про неналежне зберігання боєприпасів, що привело до повного знищення боєкомплекту внаслідок влучання української артилерії.

16:32 Наслідки ранкового обстрілу Харкова рашистами: 31 особа дістала поранення, зокрема двоє дітей. 6 цивільних загинули.

16:26 Попри постійні погрози РФ, Литва розширила список товарів, які не пропускатиме у росію через свою територію. Йдеться про цемент, деревину, спирт і промислові хімікати на спиртовій основі. Напередодні окупанти погрожували литовцям та заявляли, що буцімто Кремль "завершив підготовку своєї відповіді на блокаду Калінінграда".

16:06 Учора ввечері в Херсоні у Таврійському мікрорайоні окупантами було розстріляно автомобіль, після обстрілу авто туди приїхало ще дві машини росіян. За словами свідків, із машини діставали труп чоловіка.

15:38 Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по житловому будинку в Часовому Яру зросла до 26 людей. Врятовано з-під завалів 9 осіб.

15:34 У Херсоні спробували вчинити замах на гауляйтера Володимира Сальдо. Автівку колаборанта хотіли підірвати, але, на жаль, саморобну вибухівку окупантам вдалось виявити.

15:10 У Херсоні щойно прогримів вибух

15:00 Харківські школярі розпочнуть новий навчальний рік онлайн

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

14:55 Приблизно 7 200 військовослужбовців ЗСУ, Служби безпеки, нацгвардійців та прикордонників вважаються зниклими безвісти. Більшість із них – у полоні

Про це повідомив уповноважений з питань зниклих безвісти Олег Котенко.

Він пояснив, що у списку зниклих безвісти є захисники «Азовсталі», які зараз утримуються на окупованих територіях чи Росії. Зв'язку з ними немає, тому полонені потрапляють до цього списку.

14:45 Київську область відвідав прем'єр-міністр Нідерландів

Марк Рютте побував у Бородянці, Бучі та Ірпені, висловив свою підтримку та наголосив, що країни мають об'єднуватися у допомозі Україні.

14:20 Кількість загиблих під час обстрілу багатоповерхівки у Годинному Яру Донецької області досягла вже 24 людей, повідомляє ДСНС.

13:45 ОК "Південь" повідомили, що на Одещині було завдано ракетного удару ракетами Х-31 з літака СУ-30 по прибережних селищах.

Є ушкодження житлового будинку. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

13:15 Ліз Трасс у разі перемоги на виборах глави Консервативної партії та обрання прем'єр-міністром збирається забезпечити програш Росії у війні.

13:00 У військових частинах оркостану з'явилися дошки ганьби з фотографіями солдатів, які не захотіли вмирати в Україні.

Вибір правильний, краще тупорила дошка, аніж квиток на концерт Кобзона.

12:37 У Франції також неспокійно – як повідомляє видання Le Figaro, сьогодні парламент країни може розглянути вотум недовіри уряду. З такою ініціативою виступили ліві на чолі з Жаном-Люком Меланшоном.

12:15 Кількість постраждалих у Харкові зросла до 31, — голова ОВА Олег Синегубов

Серед них двоє дітей. Усіх поранених госпіталізовано.

Попередньо Харків був обстріляний з РСЗВ "Ураган 1М".

12:09 Російські окупаційні війська вдень 11 липня завдали ракетного удару по Одесі. З літаків у небі над окупованим Кримом вони випустили чотири ракети містом.

Один із снарядів потрапив до будівлі, дані про постраждалих та руйнування уточнюються. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко

11:27 Повідомляють, про 4 потужні вибухи у передмісті Одеси та області.

11:07 16 поранених та 3 загиблих у Харкові.

10:55 Литва заборонила транзит до Калінінграда цементу та алкоголю через набрання чинності санкціями ЄС.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

З 10 липня припинився транзит цементу, алкоголю та інших продуктів. З 10 серпня під заборону також потрапить вугілля та інше тверде викопне паливо. З 5 грудня – нафта, а з лютого наступного року і нафтопродукти.

10:30 Харковом знову завдано потужного ракетного удару. У місцевих каналах пишуть про стовп чорного диму над містом

10:13 У Харкові було чути тривалий вибух.

10:03 Сьомий пакет санкцій Європейського союзу проти РФ вже перебуває у процесі розробки, повідомляє голова ВП Андрій Єрмак.

"Польща виступає за газове ембарго. Ми пропонували саме такий крок проти Росії", - наголосив Єрмак.

9:35 Загальні бойові втрати окупантів на 11 липня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 37400 (+100) осіб ліквідовано;
  • танків – 1645 (+4);
  • бойових броньованих машин – 3828 (+5);
  • артилерійських систем – 838 (+4);
  • РСЗВ - 247 (+0);
  • кошти ППО – 109 (+1);
  • літаків – 217 (+0);
  • вертольотів – 188 (+1);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 676 (+0);
  • крилаті ракети – 155 (+0);
  • кораблі/катери - 15 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2696 (+2);
  • спеціальної техніки – 66 (+0).

9:18 Військовослужбовці ЗСУ звільнили село Іванівка на Херсонщині від російських окупантів.

8:52 Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім повідомив, що вранці по обласному центру було завдано удару 6 ракетами. За попередньою інформацією обійшлося без жертв, 1 особа поранена. Інформацію про руйнування глава ОВА не озвучив.

8:36 Сьогодні з ранку у Миколаєві було чути вибухи, повідомляє Миколаївська ОВА.

Вчора обстріляли Баштанський район. У Миколаївському районі через обстріл зайнялося поле з урожаєм та лісосмуга.

8:10 Тіла ще двох загиблих дістали з-під завалів зруйнованої обстрілом багатоповерхівки на Годиновому Яру Донецької області. Таким чином, загальна кількість загиблих досягла вже 17 людей, повідомляє ДСНС.

Зазначається, що під завалами можуть перебувати ще 22 особи, серед яких 9-річна дитина. Рятувальні роботи продовжуються.

Крім цього, як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, внаслідок вчорашніх обстрілів 1 особа загинула у Зайцеві, 2 – поранено.

7:51 Подробиці нічного обстрілу Харкова – удару було завдано 3 ракети.

Як повідомили у ДСНС, постраждали шестиповерховий будинок, складське приміщення та школа. Загиблих немає, із-під завалів житлового будинку врятували 86-річну жінку.

7:29 Фото обстрілу Харкова

7:00 У понеділок вранці, 11 липня, у Харкові та Миколаєві пролунало кілька вибухів.

Російська ракета потрапила до житлової шестиповерхівки в центральній частині Харкова. На місці працюють працівники ДСНС. Будівля зруйнована частково. Рятувальники врятували жінку похилого віку, вона була під завалами.