RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Нові вибухи на складах окупантів та провал штурму Донбасу: хроніка війни 15 липня

Повномасштабна війна російських окупантів проти українського народу триває вже 142-й день.

Вчора ворог вчинив черговий теракт, обстрілявши центр Вінниці. Внаслідок удару загинули десятки людей, у тому числі й діти. Вранці 15 липня окупанти масово обстріляли Миколаїв.

Водночас українські військові продовжують бити точково по складах та військових об'єктах ворога, що призводить до паніки серед окупантів.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 13 липня


23:32 Внаслідок ракетного обстрілу Дніпра 15 людей отримали поранення, троє загинули. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

22:25 Через російські ракетні обстріли у Дніпрі можуть на деякий час виникнути перебої з водою. Про це повідомив Михайло Лисенко, заступник міського голови Бориса Філатова.

21:22 Окупанти обстріляли Дніпро, також під ударами опинилися Кременчук, Кривий Ріг та Київська область.

20:13 У Мережі з'явилося відео підготовки російського вторгнення до України 24 лютого. На них десант, розгромлений у Гостомелі та інші бригади, які були знищені ЗСУ.

17:45 Міністр соціальної політики України Марина Лазебна йде у відставку, її наступницею буде Оксана Жолнович. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

17:23 Єврокомісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти Росії за війну в Україні.

16:07 Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що закінчити війну цілком можливо до кінця поточного року. Про це він заявив в інтерв'ю ВВС.

15:09 Найбільший пік втрат українських військових був у травні. Тоді перевага ворога була найбільшою, особливо на Донбаському напрямку.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Вони (російські військові, - ред.) використовували до тисячі артилерійських снарядів на годину. Це був шалений тиск, а у нас не було можливості їм відповідати: у нас не було стільки набоїв. У травні справді до ста хлопців, на жаль, гинули , і до 300-400 було поранено", - заявив він.

14:20 До Єльська сьогодні прибуде ешелон техніки з білоруськими військовими. Метою цього називають "посилення держкордону".

Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

"15 липня на залізничній станції "Єльськ" очікується прибуття та розвантаження ешелону з військовою технікою ЗС РБ. Військові "продовжать посилення охорони державного кордону в Єльському районі", - йдеться у повідомленні.

14:08 До кінця року у воєнних діях можуть відбутися серйозні зміни на користь України. Їх запорукою має стати успішна контрнаступна операція. Таку думку висловив голова Міноборони України Олексій Рєзніков в інтерв'ю Financial Times.

13:25 Ми очікуємо на ракети для HIMARS, дальністю на 300 км - міністр оборони України Резніков.

13:13 У той час, як стан здоров'я російського диктатора Володимира Путіна все частіше викликає питання, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев активно з'являється на публіці і фактично є одним із головних "спікерів" "спецоперації" в Україні. Не виключено, що цей близький союзник Путіна з часів їхньої спільної роботи в КДБ готується стати його наступником, пише The Washington Post.

12:36 У ДСНС показали наслідки ударів по двох найбільших університетах Миколаєва. Туди сьогодні вранці російські окупанти випустили десять ракет.

11:45 У "ДНР" повідомили, що британський військовий Пол Урі, який перебував у полоні, "помер 10 липня від хвороб і стресу".

10:50 Загальні бойові втрати Росії на 15 липня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 38 000 (+130) осіб ліквідовано;
  • танків – 1672 (+5);
  • бойових броньованих машин – 3866 (+14);
  • артилерійських систем – 842 (+2);
  • РСЗВ - 247 (+0);
  • засоби ППО – 109 (+0);
  • літаків – 220 (+1);
  • вертольотів – 188 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 681 (+0);
  • крилаті ракети – 155 (+0);
  • кораблі/катери - 15 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2731 (+11);
  • спеціальної техніки – 67 (+0).

10:27 Результати удару по школі у Дніпропетровській області

9:05 Миколаївській області внаслідок обстрілу було кілька спалахів урожаю.

У Шевченківській громаді горіло поле з ячменем та пшеницею. Також горіла пшениця у Баштанському районі.

Також місто Баштанка було обстріляне з РСЗВ, жертв немає.

9:00 На території тимчасово окупованої Луганської області зростає невдоволення окупаційною владою та російською військовою. Зокрема, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста 14 липня "несподівано" підірвався автомобіль із загарбниками.

8:05 У Миколаєві понад 10 вибухів! Є також інформація про приліт у житловий будинок. Чекаємо на офіційні заяви.

8:00 Російська армія перегруповується на Краматорському напрямку для наступу на Сіверськ і намагається посилити систему ППО в тилу, а українські захисники придушили спроби штурму в районі Кодеми та Білогорівки та настання поблизу Водяного, повідомили у Генштабі.