RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Пелосі в аеропорту Тайваню зустрічають із українською символікою: відео

2 серпня глава палати представників США Ненсі Пелосі здійснює історичний візит на Тайвань попри побоювання спровокувати воєнний конфлікт між Штатами та Китаєм. Літак з делегацією, який прилетів у столицю Тайваню Тайбей, зустріли в аеропорту місцеві активісти із українською символікою.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на відео, опубліковане у мережі.

На активістах - маски та футболки кольорів українського прапора. Також вони тримають у руках плакати, на деяких із них надписи: "Свобода та дружба", "Дякуємо за підтримку Тайбею".

Делегація на чолі з главою Палати представників США Ненсі Пелосі днями розпочала турне країнами Азії. Вона анонсувала візити у Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію. Під питанням був Тайвань, оскільки Китай, який вважає його своєю територією, погрожував за такі дії "вжити заходів".

Згодом Пелосі таки підтвердила, що вирушить на Тайвань 2 серпня. Після того, як її літак попрямував у бік Тайваню, США та Китай почали стягувати сили навколо острова.

Також ми писали, що влада Китаю прийняла рішення закрити свій повітряний простір для цивільних літаків через візит спікера Палати представників США на Тайвань.