RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЄС та Британія припинили імпорт російського вугілля

З 10 серпня Європейський Союз і Велика Британія накладають ембарго на імпорт російське вугілля у відповідь на повномасштабне вторгнення країни-агресора Росії в Україну.

Про це повідомили в "Європейській правді".

У п'ятьому пакеті санкцій ЄС проти Росії йдеться про заборону закупівлі, імпорту або перевезення вугілля та інших твердих викопних видів палива в країни Євросоюзу з серпня 2022 року, якщо вони походять або експортуються з Росії.

Європейське ембарго на російське вугілля завдасть країні-агресору Росії збитків на 8 млрд євро щороку та вплине майже на чверть її імпорту вугілля.

Щодо Великої Британії, то з 21 липня там вступила в дію поправка в рамках санкційного режиму проти Росії про заборону імпорту вугілля.

Цією поправкою забороняється імпортувати російські нафту й нафтопродукти, вугілля та продукти з вугілля та золота, а також купівлю, постачання і доставку, прямо чи опосередковано, цих товарів. Разом з цим у Британії заборонено надавати технічну допомогу, кошти фінансові чи брокерські послуги, пов’язані з цими російськими товарами.

Читайте також матеріал "Апострофа": Без російського газу: як Європі пережити зиму