RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують контрнаступ - звільнено понад тисячу квадратних кілометрів: хроніка війни 10 вересня

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже 199-й день. Останній тиждень видався справжнім кошмаром для окупанта, який щодня зазнавав божевільних втрат.

Тим часом ЗСУ продовжує масований наступ на позиції ворога в Харківській області, і станом на ранок 10 вересня вже звільнено понад 30 населених пунктів області.

Також успіхи ЗСУ досягли і на Півдні країни, де за минулу добу окупант зазнав нових втрат.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 8 вересня


23:35 Вечірній Ізюм прекрасний.

23:02 Бійці 113-ї окремої бригади тероборони звільнили Василенкове та Артемівку на Харківщині, повідомив Володимир Зеленський.

22:52 У Херсоні ЗСУ вдарили по колишньому підприємству "Алкоресурс", в якому окупанти влаштували рембазу для своєї техніки, казарму та штаб.

22:25 Від початку вересня українські війська звільнили вже близько 2 тисяч квадратних кілометрів, контрнаступ на різних напрямках фронту триває, повідомив Зеленський.

21:59 Путіністка перевзулась у повітрі. Раніше вона обіцяла "перемогти Україну за два дні".

21:28 Заступник міністра оборони Ганна Маляр закликала притримати коней із повідомленнями про звільнення того чи іншого населеного пункту. За її словами, зараз поширюється багато інформації про нібито звільнені населені пункти, яка не відповідає дійсності.

"Якщо наші війська фізично зайшли до населеного пункту, це ще не означає автоматично, що ми його контролюємо. Попереду ще можуть бути бої та чимало спеціальних заходів щодо звільнення", - наголосила Маляр.

21:20 Традиційне відеозвернення Зеленського:

20:37 Західні партнери України ще формують модель ленд-лізу та узгоджують нюанси цієї програми.

"Я вас напевно розчарую, тому що остаточне розуміння, як буде виглядати ленд-ліз, ще народиться. Тому що наші партнери ще остаточно не завершили формувати модель. Тобто прийнято принципове рішення, що ленд-лізу бути, визначено обʼєм грошей за цією програмою і прийнято принципове рішення, що на ці гроші Україна зможе придбати те, що їй потрібно для перемоги в цій війні. А от нюанси і деталі, яким цьому ленд-лізу бути, ще досі обговорюються", — пояснив міністр оборони Олексій Резніков.

20:16 У мережі повідомляють, що ЗСУ увійшли до Сєвєродонецька. Чекаємо на офіційне підтвердження від Генштабу.

20:02 ЗСУ сьогодні, ймовірно, зайшли в Донецький аеропорт. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на свої джерела у розвідці.

19:17 Повідомляють, що Білогорка Херсонської області звільнена ЗСУ.

19:15 Затриманий начальник окупаційної поліції Балаклії, повідомляє ДБР. За даними слідчих, раніше він був одним з керівників поліції Балаклії. Добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Тікав до так званої ЛНР, але не встиг, затриманий у Куп'янську.

19:07 За попередньою інформацією від партизанів, у Херсоні підірвано будівлю "Територіального центру комплектування №178" на вулиці Паровозній, відому в Херсоні як "військкомат". Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Місцеві жителі повідомляють, що будівля використовувалася для розміщення російських військових і що в неї, мабуть, заселили нове поповнення.

18:53 Звільнена територія в Харківській області на цей момент.

18:51 Окупанти обстріляли Холодногірський район Харкова. Попередньо один приліт у житловий будинок, другий – до адміністративно-виробничого приміщення. Про постраждалих на цю хвилину інформації немає.

18:35 Росіяни знову б'ють по Харкову. Було чути щонайменше 2 вибухи, попередньо є прильоти.

18:18 Підрозділи російсько-окупаційних військ вщент розбиті українськими десантниками на Харківщині. Спалена техніка, тіла окупантів та розбиті позиції. Перші кадри успішного наступу підрозділів 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ЗСУ.

17:49 Поблизу Лимана на Донеччині тривають бої. Про це повідомив міський голова Журавльов: "Російські військові ще впираються. Прапора поки нашого немає. Треба трошки почекати".

17:19 Окупанти побігли із Вовчанська.

17:16 В міноборони РФ пояснили втечу і розгром під Балаклеєю та Ізюмом перегрупуванням військ.

16:56 Савинці, Харківщина. Фото з прапором на фоні сільради.

16:45 У полон взято російського підполковника Хелемендіка. Чомусь без штанів.

16:42 Українські військові перебувають на околицях Лисичанська Луганської області, повідомив голова ОВА Гайдай.

16:22 Окупований Великий Бурлук на Харківщині перейняв естафету у Вовчанська. Повідомляють, що у місті теж неспокійно.

15:54 Російські пропагандисти повідомляють про висадку українського десанту у Хотомлі Харківської області та визнають повний провал РФ на Харківському напрямку.

Окупанти розпочали евакуацію з Вовчанська.

15:35 За попередньою інформацією, ЗСУ нагинають окупантів вже в Лисичанську Луганської області.

15:12 У Новій Каховці пролунало 6 вибухів, — «адміністрація» міста

14:53 У мережі пишуть про звільнення Сватового Донецької області

13:37 На Харківщині українські військові захопили сучасні російські засоби інженерного озброєння – протитанкові міни ПТКМ-1Р.

13:14 У так званій "ДНР" заявили, що російські війська залишили Ізюм. У Генштабі ЗСУ поки що ситуацію не коментували

12:59 Українські війська змогли взяти під контроль населений пункт Борівське (Харківська область). Таким чином, ЗСУ змогли розширити сіру зону біля Шевченкового.

При цьому вранці українські бійці звільнили правобережну частину міста Куп'янськ. Російська армія розпочала глобальний відступ.

12:15 Пишуть, що ЗСУ вже в Ізюмі

12:05 Повідомляють, що у Полтаві працює ППО. Чути було 4 вибухи.

10:50 Президент США Джо Байден направив до Конгресу запит на надання Україні додаткових $11,7 млрд. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він додав, що окремо Київ веде переговори про транш $1,5 млрд від ЕКСІМ-банку США на закупівлю газу. Цей банк — державна установа США, яка кредитує покупців американських товарів з інших країн, якщо вони не можуть отримати кредит іншим способом.

10:35 Глава МЗС Німеччини приїхала до Києва з неоголошеним візитом

"Ми продовжуємо підтримувати Україну, поки це необхідно, у тому числі - постачанням озброєнь, гуманітарною та фінансовою допомогою", - заявила Анналена Бербок.

10:05 Російські окупаційні війська в ніч проти 10 вересня завдали чергового удару по Миколаєву. Також під обстріл потрапив Баштанський район області.

9:35 Бійці ЗСУ на тлі міськради Куп'янська

9:14 Пишуть, що це відео із Куп'янська, куди, як стверджується, зайшли підрозділи ЗСУ.

8:31 Українські сили досягли околиць Куп'янська і станом на 9 вересня наступають на Ізюм із північного заходу, півночі, північного сходу та південного сходу і, ймовірно, найближчими днями переріжуть російські наземні шляхи сполучення (ГЛОКС) з Ізюмом.

8:00 Всього за останні дні понад тисячу квадратних кілометрів української території було звільнено від окупантів. В окремих напрямках підрозділи сил оборони вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад тридцять населених пунктів, тимчасово захоплених російськими окупантами в Харківській області, повідомили в Генштабі.