RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Атака дронів-камікадзе та "референдум" під дулами автоматів: хроніка війни 24 вересня

Повномасштабна війна проти Росії триває вже 213-й день. Українська армія дає жорстку відсіч окупанту і щодня ЗСУ завдають ударів по позиціях окупантів у різних напрямках, причому ворог не може просунутися на жодному з них.

У ніч проти 24 вересня ворог завдав масованого удару по Запоріжжю, де ракета потрапила до житлового будинку.

Протягом учорашньої доби в небі над Одесою та Дніпром помітили іранські дрони-камікадзе, які були успішно знищені.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.


23:52 У районі аеропорту Курська чутно звуки вибухів. У напрямку летовища вирушили пожежні машини. Офіційної інформації про причини вибухів поки що немає.

23:37 В Україні утилізовано чергового російського підполковника.

23:27 Радбез ООН у вівторок, 27 вересня, о 22 годині за київським часом обговорить проведення Росією "референдумів" на окупованих територіях України. З ініціативою звернувся постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. Також Кислиця попросив генсека ООН Антоніу Гутерріша надати інформацію про ситуацію на тимчасово захоплених територіях через проведення "референдумів".

22:56 Повідомляють про вибухи у районі Каховської ГЕС, попередньо було кілька попадань у техніку орків.

22:43 Радник голови ОПУ Подоляк нагадав союзникам, як вони мають реагувати на так звані "референдуми" Росії: ще більше зброї. Він знову наголосив, що Україна захищає не лише себе, а й усю Європу.

22:34 Сьогодні, крім того, що наші підрозділи протиповітряної оборони знищили 4 літаки (Су-25, два Су-30 та один Су-34), воїни 92-ї бригади на Харківщині із ПЗРК Stinger відмінусували ще й вертоліт Ка-52 "Алігатор".

22:29 У Туреччині заявили, що докладають зусиль для організації зустрічі Путіна та Зеленського.

22:06 Вечірнє звернення Зеленського:

21:58 Мер Мелітополя повідомляє, що в тимчасово окупованому місті пролунав гучний вибух.

21:15 Карта пожеж у воєнкоматах на території РФ.

21:02 В Росії хваляться, що явка на "референдумі" в Запорізькій області за два дні склала 35,54%, в Херсонській — 31,79% з урахуванням "голосів за кордоном". Попри все, українці не бажають брати участь у незаконному дійстві.

20:47 РосЗМІ повідомляють, що у Кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента РФ Володимира Путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

20:33 У Нідерландах готові приймати росіян, які тікатимуть від мобілізації. Держсекретар з притулку і міграції Нідерландів Ерік ван дер Бург заявив, що росіяни, які тікатимуть від мобілізації, "точно не будуть вислані назад".

20:06 У смт Козача Лопань виявили 2 катівні, які окупанти облаштували у підвалах залізничного вокзалу та магазину. Окрім нелюдських умов і засобів для тортур, правоохоронці знайшли багато ікон і листів від російських дітей на підтримку окупантів.

19:38 Китай закликав усі сторони війни в Україні не дозволити їй "розлитися далі", заявив глава китайського МЗС.

19:27 Два гучних вибухи пролунали у Маріупольському районі (Юрївка, Урзуф). А о 19:02 у Маріуполі спрацювало ППО, яке стоїть прямо в місті.

19:17 Вже 730 мітингарів затримано на акціях проти мобілізації в Росії.

18:43 У Росії запропонували одноразово виплачувати "мобікам" по 300 тис. руб. (близько 190 тис. грн.). Відповідний законопроєкт внесли до Держдуми депутати "Єдиної Росії" та КПРФ.

18:23 За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Петропавлівка, Виїмка, Бахмутське, Зайцеве, Опитне, Одрадівка, Невельське та Новомихайлівка.

18:18 Жителів окупованих територій з російським паспортом примусово мобілізують.

17:40 У РФ заборонили виїзд військовозобов'язаних за межі міста чи області. Зокрема, заборона торкнулася таких регіонів як Амурська, Самарська, Смоленська, Курська, Липецька, Воронезька, Ростовська, Нижегородська, Свердловська, Тверська, Челябінська та Курганська області, а також Північна Осетія, Дагестан, Татарстан та Якутія.

17:35 У Чорному морі наразі 4 російські носії "Калібрів" з 24 ракетами. Вони перебувають на бойовому чергуванні. В Азовському морі сконцентровано 6 ворожих кораблів і катерів, з Середземного моря агресор може запустити "Калібри" з 5 носіїв крилатих ракет.

17:30 Січеславські десантники знищили сьогодні броньований штурмовик Су-25 та багатоцільовий винищувач четвертого покоління Су-30.

17:12 У Москві почали затримувати учасників акції проти мобілізації.

16:57 Зеленський підписав указ про створення 20 військових адміністрацій на Луганщині. Це потрібно, щоби мати змогу швидко приймати рішення у разі деокупації регіону, пояснив Сергій Гайдай. Він каже, що це "екстрений захід задля порятунку людей, десятки тисяч яких входять в зиму без світла, газу, опалення".

16:40 У Херсоні учасники руху опору розклеюють плакати з точними координатами будівель, де окупанти планують проводити "референдум".

16:19 На “референдумі” в Маріуполі справжній квест знайди голосуючого. Колаборанти обходять будинки, виловлюють людей в парках, супроводжують так звані комісії люди зі зброєю. Але урни все одно напівпорожні. Українці не хочуть брати участь у цьому фарсі.

16:15 Путін підписав низку законів. За дезертирство та неявку військовослужбовців на службу по призову, добровільне здавання в полон та відмову брати участь у бойових діях - тюремний термін до 10 років. За мародерство каратимуть позбавленням волі на строк від 6 до 15 років.

15:49 Російським мобікам видають ржаві автомати.

15:40 Звільнені з полону військові перебувають у шокуючому стані — майже всі 215 осіб мають крайній ступінь анорексії.

"Стан наших військових просто шокуючий. Є випадки, коли родичі не можуть впізнати своїх рідних. Наші хлопці знесилені, контужені, дуже багато прихованих переломів та загострень різного ступеня хронічних хвороб", - розповіла голова патронатної служби "Азова" Олена Толкачова.

За її словами, усім зараз надають належну медичну допомогу, багато хто вже перебуває на лікуванні та відновленні.

15:37 Вигляд частини Антонівського мосту після влучних ударів HIMARS.

15:00 Ще кадри затримань на протестах у Росії

14:27 У Росії у суботу 24 вересня відновилися акції протесту проти мобілізації. У деяких містах уже розпочалися затримання.

13:55 Воїни 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша показали, як перетворити автомобіль окупантів на пересувну піч

13:11 Жоден з українських захисників, поки був у полоні окупантів, жодного разу не бачив представників Червоного Хреста

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

12:34 Європа має допустити російських громадян, які бажають залишити країну і виявити "відкритість стосовно тих, хто не хоче, щоб Кремль використав їх у своїх цілях", заявив Європейської ради Шарль Мішель.

12:00 Іран передав безпілотники росіянам, вирішивши підтримати війну проти українців. Незважаючи на санкції, ізоляцію та огидну репутацію, Тегеран пішов на цей крок, не зрозумівши, як підвестися з дна цивілізації, заявив Подоляк.

10:52 Російські війська минулої доби обстріляли чотири населені пункти Донецької області. Внаслідок чого загинули двоє людей, ще троє отримали поранення.

9:25 Фото наслідків влучення ракети по житловому будинку у Запоріжжі. За повідомленнями ЗМІ, окрім одного загиблого, постраждали 9 людей.

9:10 Загальні бойові втрати Росії на 24 вересня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 56 300 (+240) осіб ліквідовано;
  • танків – 2262 (+8);
  • бойових броньованих машин – 4807 (+11);
  • артилерійських систем – 1361 (+6);
  • РСЗВ - 327 (+1);
  • засоби ППО – 170 (+0);
  • літаків – 255 (+1);
  • вертольотів – 220 (+1);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 956 (+6);
  • крилаті ракети – 240 (+0);
  • кораблі/катери - 15 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3681 (+22);
  • спеціальної техніки – 126 (+0).

8:35 Наслідки удару по Запоріжжю

8:25 На Південному напрямку українські військові знищили минулої доби російський вертоліт Мі-8 і штурмовик Су-25, а також чотири іранські дрони-камікадзе.