RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

США виділили Україні ще 1,1 млрд доларів на оборону

Пентагон виділить Україні новий транш військової допомоги на 1,1 млрд доларів США, до якого увійдуть РСЗВ HIMARS, позашляховики, радари й системи протидії безпілотникам.

Про це повідомили в Reuters.

Сполучені Штати вже готують новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України суму 1,1 мільярда доларів, про який оголосять найближчим часом. Наразі Вашингтон очікує "результатів" псевдореферендумів на окупованих територіях України.

Читайте також: Україна отримає від США стільки допомоги, щоб покласти край війні – офіційний представник Держдепу США

Черговий транш військової допомоги включає 18 високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) і боєприпасів до них, а також 12 систем Titan, які використовуються для боротьби з безпілотниками.

Крім того, США нададуть Україні близько 300 транспортних засобів, десятки вантажівок і причепів для транспортування важкої техніки, різноманітні радари, засоби зв’язку та спостереження, спорядження для військових, а також обладнання для виявлення вибухівки.

Джерела видання зазначили, що кошти від від Ініціативи сприяння безпеці Україні (USAI), виділені Конгресом, використають для того, аби дозволити адміністрації Байдена закуповувати зброю у виробників, а не брати її з наявних запасів зброї в США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Європарламент ухвалив рішення про надання Україні п'яти мільярдів євро.