RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

Україна просить у США системи C-RAM для боротьби з "шахідами": що про них відомо, характеристики

Україна просить США надати їй додаткові системи ППО, відомі як C-RAM, для боротьби з ворожими дронами-камікадзе, якими Росія атакує нашу країну.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на листа Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Конгресу США.

У листі наголосили, що саме ці установки допоможуть Україні захистити "важливі об'єкти, особливо важливі електростанції".

Читайте також: Розробники розширили можливості системи ППО NASAMS: у чому суть покращення

Варто відзначити, що в бажаних системах ППО є вбудований радар, завдяки якому можна було б відстежувати вхідні загрози, а також велика вогнепальна гармата для їх збивання. Варто відзначити, що найдосконаліші з цих систем здатні здійснювати 4500 пострілів за хвилину.

На даний момент у Міністерстві оборони ніяк не прокоментували прохання, проте офіційний представник Пентагону підполковник Гаррон Гарн підкреслив, що підтримка США "зосереджується на обладнанні, яке є актуальним для поточної боротьби".

"Ми цілодобово працюємо над виконанням першочергових запитів України на допомогу в галузі безпеки, доставляючи зброю зі складів США, коли вона є", - зазначив він.

За словами директора фонду "Повернися живим" Тараса Чмута, Штати мають комплекси C-RAM із запасом після виведення військ з Іраку та Афганістану.

Що відомо про комплекс C-RAM?

  • C-RAM має скорострільність 3000 пострілів за хвилину
  • C-RAM - це тактична система ППО, яка призначена для захисту від ракет, артилерійських снарядів і мін. Для виявлення цілей використовується станція РЛС та різні сенсори - оптико-електронні та акустичні. Також заявляється, що його можна впровадити у загальну систему виявлення.
  • В основі системи лежить шестиствольна 20-мм зброя, яка здатна вражати цілі на відстані до 1,5 км при скорострільності близько 3000 пострілів за хвилину.

Раніше ми писали, що США передали Україні новий пакет допомоги на 275 млн доларів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: