RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Героїчна оборона Донбасу та звільнений Херсон: хроніка війни 14 листопада

Україна 264-й день чинить опір повномасштабному вторгненню російських окупантів. Втрати армії РФ вже перевищують 80 тисяч осіб - минулої доби було ліквідовано понад 500 окупантів.

Українські військові продовжують контрнаступ на сході України, водночас відбиваючи атаки ворога.

"Апостроф" стежить за подіями дня у онлайн-форматі.

Хроніка війни 13 листопада


22:57 Українські військові не приймуть ніяких перемовин, домовленостей чи компромісних рішень. Умова для переговорів одна — Росія має залишити всі захоплені території. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час розмови з Головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

22:26 МАГАТЕ направить експертні місії з ядерної безпеки на Південноукраїнську, Хмельницьку, Рівненську та Чорнобильську атомні електростанції. Кожна місія триватиме близько тижня.

21:50 Завтра, 15 листопада, з 00:00 до 01:00 та з 05:00 до 24:00 діятимуть планові відключення світла у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

21:17 У Росії відреагували на ухвалену сьогодні резолюцію ООН щодо репарацій для України. За словами віце-спікера Радфеда РФ Косачова резолюція про відшкодування збитків Україні "юридично нікчемна і порушує Статут організації".

20:50 У деокупований Херсон, ймовірно, запустять потяги протягом 10 днів. Про це повідомив міністр інфраструктури Кубраков. Він додав, що вже тривають ремонтні роботи на пошкоджених коліях.

20:39 Результати голосування Генасамблеї ООН щодо резолюції про репарації від РФ Україні. 94 країни за, 13 – проти, 74 – утрималися.

20:16 Міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок ухвалили рішення про початок роботи навчальної місії для українських збройних сил.

19:55 Через війну Росії проти України лідери групи G-20 можуть не лише відмовитися від спільного фото, а й не підписати спільне комюніке за підсумками саміту на Балі, повідомляє Bloomberg. Причиною, через яку комюніке можуть так і не підписати, є відмова Москви визнати вторгнення Росії в Україну війною. Якщо компроміс не буде знайдений, саміт G-20 вперше завершиться без спільної заяви.

19:47 Білорусь масово і терміново друкує повістки для мобілізованих, повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Військовий комісаріат Брестської області оголосив тендер на друк бланків приписів мобілізованих у кількості 50 тис примірників з терміном виконання замовлення до 31 грудня поточного року", - йдеться у повідомленні.

19:22 Генштаб ЗСУ підтвердив ураження пункту управління одного з підрозділів окупаційних військ в місті Горлівка Донецької області. В результаті удару знищено 7 вантажних автомобілів та 2 гармати МТ-12 “Рапіра”. Також 15 загарбників поранено та пошкоджено 3 МТ-ЛБ. Інформація щодо загиблих окупантів уточнюється.

18:56 "Укрзалізниця" відновлює пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом. Поїзд №121/122 Київ — Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці і по непарних — з Миколаєва. Зі столиці він вирушатиме о 22:14 та прибуватиме до Миколаєва о 07:15. У зворотному напрямку поїзд вирушатиме о 22:09 та прибуватиме до Києва о 06:55.

18:36 СБУ затримала у Херсоні російського військовослужбовця із 69-ї окремої бригади прикриття. Чоловік був перевдягнений у цивільну форму і намагався прикинутися "місцевим". Його завданням у звільненому Херсоні був збір інформації, коригування вогню по ЗСУ та проведення диверсій.

18:20 Цвинтар у Новоросійську з могилами вбитих в Україні російських військових.

18:11 У Києві й області 15-17 листопада пройдуть навчання підрозділів сил оборони. По місту та області в ці дні може їздити важка техніка з озброєнням та переміщатися особовий склад, тож киян просять не панікувати.

18:05 Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про план надання додаткової військової допомоги Україні в розмірі $500 млн. Також повідомляється про введення додаткових санкцій проти Росії.

17:34 Байден вважає звільнення Херсону суттєвою перемогою України та заявляє, що США не вестимуть переговори з РФ без участі України.

"І ми не збираємось брати участь у жодних переговорах. Нічого про Україну без України. Це рішення, яке мають ухвалити українці", - заявив Байден.

17:26 У Росії горить Подільський електромеханічний завод, який випускав деталі військово-промислового комплексу.

17:10 Росії не дає спокою Бандера :) До списку російських санкцій проти Канади потрапили онук Степана Бандери, а також актор Джим Керрі.

16:58 З російського полону повернувся воїн з Прикарпаття, якого з літа вважали зниклим безвісти. Боєць потрапив у полон під час виконання бойового завдання у Зайцевому на Донеччині.

16:45 Повідомляють про сильну пожежу та детонацію у Голій Пристані Херсонської області.

16:00 Литва передала Україні 12 бронетранспортерів М113, з яких 10 оснащено мінометами.

14:54 У Херсоні з понеділка, 14 листопада, заборонили продаж та виготовлення алкогольних напоїв.

13:45 У Білгородській області приліт

13:06 У столиці Туреччини сьогодні, 14 листопада, відбуваються не анонсовані переговори між російською та американською делегаціями.

12:00 Джо Байден та Сі Цзіньпін проводять на Балі свою першу зустріч як лідери своїх країн.

11:37 Фото із зустрічі Зеленського у Херсоні

11:00 Зеленський відвідав Херсон, повідомляє Reuters.

10:44 Херсон закрито на в'їзд та виїзд, ЗСУ проводять зачистку від диверсантів та розмінування, — голова ОВА Сергій Хлань

9:01 На двісті шістдесят четверту добу повномасштабного російського вторгнення ворог продовжує обладнати рубежі для оборони на лівому березі Дніпра на півдні України, тоді як на сході Донецької області росіяни активно атакують, а на Луганщині – поступово відступають під тиском українців.