RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росія вдарила ракетами по Україні: у Байдена відреагували

Сполучені Штати Америки відреагували на масовані ракетні удари РФ 15 листопада, запевнивши у продовженні підтримки України.

Про це заявив радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван.

Читайте також: Опубліковано відео з місця влучення ракети по житловому будинку в Києві

"В той час як світові лідери зустрічаються на G-20 на Балі, щоб обговорити питання, що мають важливе значення для життя людей у всьому світі, Росія знову загрожує цим життям і руйнує критичну інфраструктуру України. Ці російські удари лише посилять стурбованість G-20 щодо дестабілізуючого впливу війни Путіна. Наші думки з хоробрим українським народом, який продовжує демонструвати стійкість і мужність у захисті свого суверенітету та демократії" , - сказав він.

Салліван також додав, що США, союзники та партнери продовжать надавати Україні те, що їй необхідно для самооборони, зокрема системи ППО.

"Ми будемо стояти з Україною стільки, скільки буде потрібно", - пообіцяв радник Байдена.

Також на масований обстріл відреагувала і посол США в Україні Бріджіт Брінк.

"Ми продовжуватимемо підтримувати українців, які місяцями залишалися мужніми перед безглуздим нападом Росії, а також з тими, хто бореться за захист України", - написала вона.

У свою чергу, посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс назвала ракетні обстріли відповіддю РФ за принизливий відхід із Херсона.

"Як ніч змінює день, Росія після принизливого відходу з Херсона завдає ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі в Києві та інших місцях", - написала дипломат.

Нагадаємо, раніше Зеленський звернувся до українців через ракетний удар.