RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Туреччині провели навчання з новими Байрактарами

У Туреччині провели друге випробування нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma – він має двигуни українського виробництва АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Про це повідомляє Anadolu.

За словами технічного директора та співвласника компанії Сельчука Байрактара, розробники зробили важливий крок у процесі розробки Bayraktar Kızılelma, який стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини.

Читайте також: Коли в Україні з'явиться завод з виробництва "Байрактарів": названо терміни

За задумкою, зазначений літальний апарат розробляється як надзвуковий безпілотник із турбореактивним двигуном. Він зможе нести 1,5 тисячі кг корисного навантаження (озброєння, пристроїв тощо), при цьому матиме змогу розвивати швидкість до 900 км/год. Дальність польоту безпілотника – 930 км, а робоча висота – понад 10 км. У повітрі він зможе працювати п'ять годин.

Нещодавно було проведено випробування зі страховими тросами, а потім без них.

Раніше у компанії повідомляли, що свій перший проліт безпілотник здійснить не раніше 2023 року. Він зможе злітати та приземлятися на кораблях із короткими злітно-посадковими смугами, зокрема на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu, який іще будується.

Раніше "Апостроф" розповідав, що науковий та виробничий центр Baykar в Україні займатиме близько 30 000 кв. метрів площі, не будуть не лише вести розробку, а й виробляти безпілотники Bayraktar TB2, важкі ударні БпЛА Akıncı, винищувачі Kızılelma та іншу продукцію компанії Baykar.