RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вчені знайшли в незвичайному місці рештки вимерлого сумчастого вовка: фото

Вчені з Австралії випадково знайшли рештки тилацина - останнього відомого сумчастого вовка, - які вважалися втраченими ще з 1936 року.

Про це повідомили в BBC.

Група науковців натрапила на опудало сумчастого вовка у шафі Тасманійського музею. Виявилося, що вже понад 86 років тіло тилацина перебувало там, доки чимало вченів ламали голову над пошуками цих унікальних решток.

Читайте також: Знищило все живе: вчені виявили, що викликало цунамі на Марсі 3 млрд років тому

"Протягом багатьох років чимало кураторів музеїв і дослідників марно шукали його рештки, оскільки не було зареєстровано жодного тилацинового матеріалу, датованого 1936 роком", - сказав вчений Роберт Педл.

Опудало останнього тилацину - сумчасного вовкаФото: ABC NEWS

У 30-тих роках рештки тварини возили Австралією як пересувну виставку, але персонал виставки не знав, що цей був останній тилацин, тому й не вніс його в каталог, коли передавав у музей.

Тепер опудало останнього виду сумчастого вовка виставили в музеї в Гобарті. Тварину також називають тасманійським тигром - хижаком, що схожий на собаку. Довжина його тіла складала близько 1,3 метра без урахування хвоста.

Тилацини у Вашингтонському зоопарку, 1902 рікФото: Вікіпедія

До речі, називають тилацина тасманійським тигром за характерні прямі чорні смуги на спині. Ще деякі особливості: паща тварини відкривалася на 90 градусів; самці сумчастих вовків також мали сумки, у якій носили не дитинчат, а власні статеві органи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, куди б зайшла еволюція, якщо б динозаври вижили.