RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Словаччині уряд іде у відставку: що відомо

У Словаччині парламент відправив у відставку уряд Едуарда Ґеґера, який активно надавав військову допомогу Україні.

Про це інформує видання Dennik N.

Читайте також: Україна отримала від Словаччини партію бойових машин: фото та характеристики

Як зазначається, вотум недовіри підтримали 78 депутатів за 76 необхідних, проти висловилися 20, ще двоє - утрималися.

Видання зауважує, що підсумки голосування були невідомі до останнього моменту, адже вранці 15 грудня глава Міністерства фінансів Ігор Матович запропонував піти у відставку у випадку, якщо політична сила SaS, вихід із коаліції якої призвів до урядової кризи, відкличе вотум недовіри й підтримає державний бюджет.

Відомо, що саме конфлікти між главою Мінфіну та лідером SaS Ріхардом Суликом з економічних питань стали причиною виходу SaS із коаліції. Сулик відхилив умови міністра фінансів, заявивши, що Ґеґер пообіцяв його звільнити.

"У канцелярії президента Словаки Зузани Чапутової підтвердили, що Матович справді йшов туди, щоб подати заяву про відставку, але "в останній момент передумав і вирвав підписаний документ із рук керівника канцелярії президента Метода Шпачека", - пише видання.

Тепер Чапутова має відправити його у відставку, а до наступних виборів уряд Ґеґера працюватиме у статусі виконувача обов'язків.

Спікер парламенту Борис Коллар заявив, що наступні дострокові вибори можуть провести у травні-червні наступного року.

Також "Апостроф" повідомляв, що Словаччина готова передати нашій країні винищувачі МіГ-29. Це питання обговорювалося із президентом України Володимиром Зеленським.