RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Прес-конференція за підсумками Рамштайн-8: дивитись відео

На базі "Рамштайн" у Німеччині відбулася прес-конференція за підсумками восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України.

У прес-конференції взяли участь голова Пентагону Ллойд Остін та 20-й голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі.

Дивіться на Апостроф TV відео з Німеччини.

"Прямо зараз — переломне десятиліття для миру та переломний момент для України, тому контактна група не сповільниться і продовжить допомагати Україні". Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін.

Україні поки не надаватимуть американські танки Abrams, оскільки на навчання може піти багато часу, але багато країн ЄС погодилися передати Leopard, додав міністр оборони США.

Великобританія ж пообіцяла передати Україні танки Challenger 2, що буде першою передачею Україні західних "основних бойових танків", - наголосив Міністр оборони США.

"Ми зосереджені на тому, щоб Україна мала можливості, необхідні їй для успіху саме зараз", - підкреслив він.

У свою чергу голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив, що на його думку, у поточному році буде складно видавити російські війська з усієї захопленої території України військовим шляхом. "Це не означає, що це не може відбутися, але це буде дуже-дуже складно", - заявив він.

Він припускає, що точно може відбутися стабілізація фронту, можливе досягнення значного тактичного чи оперативного рівня наступу, щоб "звільнити настільки багато територій України, наскільки це можливо".

Нагадаємо, під час восьмої зустрічі в Рамштайні не ухвалили рішення про постачання Україні танків Leopard 2.