RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Понад 3700 загиблих: що відомо про землетруси у Туреччині на цей момент, фото та відео

Вранці 6 лютого в Туреччині поблизу кордону з Сирією стався потужний землетрус, який забрав життя мінімум 3700 людей. Близько 15 тисяч людей в обох країнах отримали поранення, зруйновано сотні будівель, серед яких історична турецька фортеця Газіантеп, внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомили в Alijazeera.

Станом на 23:50 кількість загиблих від землетрусу в Туреччині та Сирії становить щонайменше 3700 осіб. Щонайменше 2379 осіб загинули у 10 провінціях Туреччини, понад 14 тисяч отримали поранення. У Сирії кількість загиблих 1389 осіб, 2400 отримали поранення.

Перший землетрус стався, коли люди спали, і його магнітуда склала 7,8 бала, це один із найсильніших землетрусів у регіоні принаймні за сторіччя. Другий сильний землетрус магнітудою 7,7 стався за 67 км на північний схід від турецького міста Кахраманмараш на глибині 2 км.

Читайте також: В Ірані через сильний землетрус постраждали й загинули понад 500 людей: усі подробиці

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що посольство України в Туреччині перевіряє, чи немає серед загиблих українських громадян. Зараз у Туреччині проживають близько 50 тисяч українців. Разом з цим президент України Зеленський висловив співчуття й пообіцяв надати всю необхідну допомогу в боротьбі з наслідками землетрусу.

В Туреччині пошкоджено понад 6000 будівель, серед них і фортеця Газіантепа II століття, яка включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Вигляд фортеці до землетрусуФото: Турецькі ЗМІ

Вигляд фортеці після землетрусуФото: Турецькі ЗМІ

Фото: Турецькі ЗМІ

Тим часом, за даними сирійського МОЗ, у результаті землетрусу загинули 237 осіб, ще 639 постраждали. Часткових руйнувань зазнала цитадель Алеппо, що теж визнана об'єктом спадщини ЮНЕСКО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, у яких регіонах Туреччини найбільше відчули підземні поштовхи від потужного землетрусу. У мережі поділилися фото й відео масштабних руйнувань.