RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

До та після: опубліковано супутникові фото руйнувань у Туреччині

У компанії Maxar Technologies оприлюднили супутникові знімки турецького міста Іслахіє, зроблені до землетрусу, який стався 6 лютого, та через день після.

Про це йдеться на сайті Maxar.

Читайте також: Відео дня: у Туреччині з-під завалів врятували маленьку дівчинку

Так, перший знімок міста було зроблено 4 жовтня минулого року, а другий - на наступний день після землетрусу, 7 лютого. На останніх знімках помітні суттєві руйнування.

"Наші останні знімки землетрусу в Туреччині. Погода та хмарність вплинули на отримання нових зображень постраждалих районів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у результаті кількох землетрусів, що сталися в Туреччині, загинули понад 4,5 тисячі осіб, а понад 26 тисяч людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Землетрус зачепив і Сирію, там теж - тисячі загиблих та поранених.

Варто зауважити, що, зокрема, у турецькому місті Хатай з-під руїн будинку дістали двох українців, яких вважали загиблими внаслідок землетрусу. МЗС України відправляє консулів до турецького Газіантепу. Вони координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої потреби.