RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Кремль панікує через вибухи в Маріуполі: дані британської розвідки

Країна-терористка Росія вважала тимчасово окупований Маріуполь зоною недосяжності для ударів Збройних Сил України, проте зараз ситуація змінилася, і Кремль відчув серйозне занепокоєння.

Про це повідомили у звіті британської розвідки станом на 27 лютого.

З 21 лютого до сьогодні проросійські офіційні особи інформували про щонайменше 14 вибухів у районі тимчасово окупованого російськими загарбниками Маріуполя, де ворог вибудував логістичну систему.

Читайте також: У Маріуполі сталася потужна "бавовна" - в окупантів великі втрати: фото та відео

Під удари ЗСУ потрапили сховище боєприпасів в аеропорту, два паливні склади й металургійний завод, який Росія перетворила на військову базу. Це все відбулося в Маріуполі та його околицях, що розташовані на відстані понад 80 км від лінії фронту.

"Росія, ймовірно, буде стурбована тим, що незрозумілі вибухи відбуваються в зоні, яку вона, ймовірно, раніше оцінювала як таку, що перебуває поза межами досяжності звичайних українських ударних засобів", - написали в британському Міноборони.

Російське окупаційне військо доклало значних терористичних зусиль для окупації Маріуполя, знищуючи його дощента й не шкодуючи боєприпасів чи особового складу, оскільки це місто розташоване на ключовому логістичному маршруті окупантів, а тепер логістика ворога опинилася під ударом.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові, найімовірніше, знайшли спосіб завдавати ракетних ударів по тилових базах постачання та складах окупаційних військ у районі Маріуполя.