RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Не смішіть": Шольц дивно відреагував на слова Зеленського про допомогу Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко відреагував на слова Зеленського про недостатні обсяги військової допомоги – він заявив, що на чолі уряду Німеччини перебувають не ті люди, хто змінюватиме своє рішення "за дзвінком".

Про це повідомляє німецьке видання Focus.

Він підкреслив, що Німеччина не має наміру вислуховувати закидів від будь-кого з цього приводу.

"Я вважаю це смішним. Немає сенсу знущатися з розмірів німецької участі. Нерозумно, що таке велике зобов'язання постійно заперечується", - сказав він.

Читайте також: Є одна умова: Шольц про переговори України з РФ

Шольц також прокоментував звинувачення щодо того, що Німеччина хоче повернутися до "звичайних справ" після війни з Росією. За його словами, країна є одним із найрішучіших прихильників. Водночас уряд Німеччини уникає поспішних рішень, але завжди діє "добре скоординовано і добре збалансовано".

"Не будь-які дзвінки від когось у політиці мають вирішальне значення. Громадяни нашої країни можуть бути впевнені, що мене не обдурять. Погано, якщо главі уряду доводиться відмовлятися від своєї думки після розважальної програми", — вважає канцлер.

Раніше ми писали, що німецький канцлер Олаф Шольц намагатиметься переконати російського диктатора Путіна зупинити повномасштабну війну проти України за допомогою прямих переговорів у телефонному режимі.