RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

WizzAir закриває всі рейси в аеропорті Кишинева: що говорять у НАТО про загрозу атаки РФ на Молдову

Відомий в угорський лоукостер WizzAir з 14 березня 2023 року вирішив призупинити рейси з і до столиці Молдови Кишинева.

Про це повідомив румунський ресурс Hotnews, з посиланням на повідомлення компанії, що є в розпорядженні редакції.

Читайте також: Україна має право на військові дії у Придністров'ї: заява молдавського депутата

"Wizz Air уважно стежив за безпековою ситуацією в Молдові і постійно підтримував зв'язок з місцевими та міжнародними органами влади та агентствами, щоб гарантувати високий рівень безпеки. Безпека пасажирів і екіпажів залишається для нас першим пріоритетом, враховуючи останні тенденції в Молдові і високі, хоча й не Насущні ризики безпеки в повітряному просторі країни Wizz Air прийняв складне, але відповідальне рішення призупинити всі рейси до Кишинева з 14 березня", - заявили в прес-службі компанії.

В Управлінні цивільної авіації Молдови підтвердили інформацію про те, що Wizz Air призупинить усі рейси до/з Міжнародного аеропорту Кишинева, починаючи з 14 березня.

Варто зазначити, що Кишинів із початку війни з РФ став ключовим авіаційним "хабом" для громадян України. За час масованих ракетних атак Росії проти української енергетичної інфраструктури через повітряний простір цієї країни неодноразово пролітали російські ракети, а їх уламки опинялися на прикордонній території. Раніше це не було причиною для того, щоб авіакомпанії зупинили польоти до Кишинева.

Разом з тим, як повідомило видання Wiadomosci, заступник генсека НАТО вважає, що РФ намагатиметься паралізувати Молдову гібридною війною без воєнних дій. Про це заявив речник Сенату Румунії, заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоані.

"Поки що немає безпосередньої загрози для Молдови, тому що Москва не змогла захопити Одесу і прийти в Придністров'я" , - заявив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров'я.