RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Великій Британії загадково загинула юна українка: усі деталі трагедії

У Великій Британії померла 14-річна українка, після того як її знайшли непритомною на пляжі в англійському графстві Девон. Лікарям не вдалося врятувати дівчинку.

Про це повідомили у ВВС Україна з посиланням на інформацію від МЗС України.

Увечері 4 березня до британської поліції звернулися із заявою про зникнення дівчини-підлітка в районі Доліш у Девоні. Поліцейські провели пошуки за допомогою гелікоптера й берегової охорони, дівчинку знайшли непритомною на пляжі.

Читайте також: Діти мріють повернутися додому: рік війни українців у сусідній Польщі

За словами інспекторки поліції Беккі Девіс, 14-річну українку доставили гелікоптером до Королівської лікарні Девон і Ексетер, де лікарі боролися за її життя, проте не змогли врятувати. Поліція офіційно опізнала тіло й інформувала про це найближчих родичів.

"Померла дівчина була українкою, яка мешкала в районі Доліш. Ми сконтактували з посольством України та повідомили про інцидент МВС Британії", - сказала вона.

Водночас обставини смерті досі залишаються невідомими - триває розслідування. Інспекторка закликала всіх, хто має будь-яку інформацію щодо інциденту, наприклад, записи з камер спостерження, звернутися до поліції.

Також залишається нез'ясованим те, чи була дівчинка біженкою, чи ні.

"МЗС України поінформоване про смерть української громадянки в графстві Девон в Сполученому Королівстві. Українське посольство вже взаємодіє із британськими правоохоронцями задля з'ясування усіх обставин, встановлює зв'язок із рідними", - повідомили в МЗС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з'явилися подробиці вбивства українки в Італії.