RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Миротворці ЄС в Україні: Кремль відреагував на ідею Орбана

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що європейські лідери планують відправити в Україну миротворчі сили, на що вже з'явилася реакція РФ

Про це повідомляє 24HU.

"Ми зараз близькі до того, що для європейських лідерів стане легітимним відправляти якісь миротворчі сили на фронт. Якщо так продовжуватиметься, ми можемо дійти до Третьої світової війни", – сказав Орбан.

Читайте також : НАТО може відправити миротворців до України: Росія виступила із погрозою

Однак він не наголосив, хто це обговорює і на якому рівні.

Політик вважає, що європейські лідери не бажають переходити до "табору миру" і не спонукають Україну до переговорів з Росією. Навпаки, вони стають "дедалі більше провоєнними" і передають Україні дедалі більше "важкої зброї".

"На Заході стверджують, що війну та Україну треба підтримувати, тому що це правильно. Але це не так. На кону стоїть питання світової війни та миру по всьому світу", – сказав угорський політик.

На заяву про миротворців відреагували у Москві. Спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що для запровадження миротворців потрібна згода всіх сторін, а РФ не погоджується з цим.

"Дуже важливо звернути на нього (на цю заяву – ред.) увагу. Якщо йдеться вже про серйозні якісь промови, то, звичайно, це потенційно надзвичайно небезпечне обговорення", – сказав він.

Нагадаємо, у так званому "Міністерстві оборони" невизнаного Придністров'я оголосили про початок набору військових "миротворців".

Вам може бути цікаво:

"Троянський кінь" Кремля: як Орбан намагається врятувати Путіна

Перекосило обличчя: Орбан не аплодував Зеленському перед самітом ЄС, фото та відео

Чому угорська влада дискредитує мобілізацію в Україні: коментар експерта