RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україна може отримати від Німеччини бронетранспортери Fuchs: у чому їхня особливість

Німецький концерн Rheinmetall почав будівництво в Румунії, всього в 17 км від кордону з Україною, центру обслуговування західної військової техніки, яка використовується у боротьбі з окупантами. Зокрема, хаб буде спеціалізувались на обслуговуванні британських танків Challenger 2, німецьких танків Leopard 2 та БМП Marder, і бронетранспортерів Fuchs – постачання останніх до нашої країни ще не було, але є ймовірність, що це станеться.

У чому особливість БТР Fuchs, розповідає "Апостроф".

Так, згідно з інформацією The Military Balance 2022, на початку минулого року бундесвер мав у своєму розпорядженні 359 бронемашин Fuchs усіх варіантів.

Читайте також: Мільйон помст на голови ворогів: ЄС затвердив постачання снарядів Україні

Базова версія Fuchs не має протимінного захисту, обладнана тільки протикульовою бронею та оснащена кулеметом MG3 без будь-якого захисту для стрільця. Проте, на основі досвіду бойових дій в Афганістані у 2000-х роках, було модернізовано до стандарту 1A8 близько 270 машин Fuchs, до яких було додано бронежилет для кулеметника з MG3, керамічні елементи на броню та сидіння з протимінним захистом, оглядові відеокамери, покращену підвіску та силову установку.

У серпні 2021 року компанія Rheinmetall отримала замовлення від Міноборони Німеччини на модернізацію невизначеної кількості БТР Fuchs до стандарту Fuchs 2. До 2023 року будуть проведені роботи на суму 250 мільйонів євро, головним елементом яких є встановлення системи активного захисту Strike Shield, яка здатна протистояти усім наразі відомим типам протитанкових ракет.

Раніше ми розповідали, що Україна може отримати від США "розумні" бомби.

  • Вас може зацікавити:

Яку зброю може отримати Україна за підсумками зустрічі "Рамштайн-10": список

Як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем: опубліковано відео

Як інцидент з безпілотником вплине на відносини між Росією та США: думка аналітиків