RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

У Бурятії розпочалася друга хвиля мобілізації: беруть всіх підряд - багатодітних, хворих і напівсліпих

У Бурятії стартувала чергова хвиля мобілізації. У квітні жителі віддалених районів республіки почали отримувати повістки.

Про це повідомляє "Сибір.Реалії", із посиланням на правозахисницю Надію Низовкіну.

Читайте також: Скільки росіян загинуло на війні в Україні: дані з відкритих джерел

Вона зазначила, що отримала повідомлення про повістки від мешканців віддалених районів, зокрема із Іволгінського.

Також у військкоматі Хоринського району Бурятії підтвердили кореспонденту Bazy, що в республіці триває мобілізація. Водночас офіційно у пресслужбі тамтешнього уряду запевняють, що чергової хвилі мобілізації немає.

За словами юристки, з огляду на число звернень до неї та її колег з проханням допомогти уникнути мобілізації, її обсяги сильно зросли. Особливо йдеться про квітень-травень.

"Мобілізують причому всіх поспіль - багатодітних, хворих, напівсліпих", - розповіла вона.

Зокрема, минулого місця прокуратура Росії визнала 15 тисяч випадків незаконної мобілізації громадян. Загалом виявлено близько 12 тисяч порушень закону, внесено понад три тисячі актів реагування та припинено необґрунтовані заходи щодо призову щодо 15 тисяч громадян, повідомили у відомстві.

Часткова мобілізація у Росії почалася 21 вересня минулого року. Відтоді у регіонах виявили численні порушення під час мобілізації: на війну призивали багатодітних батьків, людей із проблемами зі здоров'ям, без бойового досвіду та старше 35 років.

У РФ регулярно відбуваються акції та пікети проти мобілізації. Бурятія - на першому місці за Уралом за кількістю загиблих на війні проти України – 645 осіб станом на квітень цього року. У республіці немає добре оплачуваної роботи, тому буряти йдуть служити і за контрактом.

Нагадаємо, російська влада продовжує всіляко заважати узагальнювати кількість загиблих окупантів на війні в Україні, проте існують факти, що красномовно говорять про масштаби прихованого.

  • Вас також може зацікавити:

У Сибіру виявили цвинтар із сотнями свіжих могил "вагнерівців": відео

Бомбили самі себе: Росія визнала удар по Білгороду

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії