RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Знайдено нульового пацієнта COVID-19: був учнем "Жінки-кажана", фото

Схожий на 96% на SARS-CoV-2 вірус фахівці знайшли в китайських печерах у 2013 році, але зразки кудись зникли, а "нульовим пацієнтом", тобто першою людиною, що заразилася коронавірусом, є вчений Бен Ху. Він працював в лабораторії в Ухані, де, швидше за все, і спалахнув вірус COVID-19, і досліджував, як зробити віруси ще заразнішими.

Про це пише bild.

Бен Ху працював у команді відомого вірусолога Ши Чженлі, яку також називають "жінкою-кажаном" через її роботу. Він був її найкращим учнем.

Читайте: Коронавірус – все: ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Ху створив SARS-подібні віруси та перевіряв їх на лабораторних мишах.

За даними урядових кіл США, тепер уже немає жодних сумнівів у тому, що "корона" випадково втекла з Уханьського інституту вірусології. Один із джерел "на 100 відсотків" упевнений, що у Бен Ху та двох інших учених — Ю Піна та Янь Чжу восени 2019 року розвинулися симптоми, які згодом стали характерними для інфекційного захворювання Covid-19.

Крім того, є відео китайського державного телебачення від грудня 2017 року, в якому документовано роботу Бен Ху та діяльність інших колег по інституту. Під час експериментів вони не мали засобів захисту органів дихання.

Нагадаємо, що раніше уряд затвердив суму компенсації за ускладнення або смерть після вакцинації та прийому ліків від коронавірусної хвороби COVID-19.