RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна отримає португальські безпілотники Tekever AR3: в чому їх особливість

У рамках міжнародної військової допомоги Україна отримає від Португалії безпілотники Tekever AR3 – країна готова надати деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних та морських операцій.

Про це повідомляє Defence News.

Зазначається, що ця ініціатива буде фінансуватися Міжнародним фондом Сполученого Королівства для України (IFU), який отримує підтримку від Данії, Ісландії, Литви, Норвегії, Швеції, Нідерландів та Великої Британії.

Читайте також: Чи зможе Україна вступити до НАТО за спрощеною процедурою: відповідь Байдена вразила всіх

Так, система Tekever AR3 створена для спостереження за великими територіями як на суші, так і на морі. Вона може використовуватися для місій тривалістю до 16 годин і, за потреби, має можливість вертикального зльоту та посадки. Оператору легко обрати відповідний варіант для конкретної місії.

Максимальна вантажність системи становить 4 кг, вона здатна літати з крейсерською швидкістю від 75 до 90 км/год. Крім того, вона може підійматися за допомогою парашута.

За словами гендиректора та засновника фірми Tekever Рікардо Мендеса, компанія "дуже пишається підтримкою України та вдячний Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті".

Раніше ми писали, що на Донбасі "мобіки" тікають з фронту.

  • Вас може зацікавити: