RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В США фермер знайшов скарб на своєму полі: лише одна з монет може коштувати 6-значну суму, фото і відео

Фермер із Кентуккі, США, знайшов на своєму кукурудзяному полі сотні монет часів громадянської війни у країні – деякі із них можна продати за шестизначну суму на аукціоні.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Зазначається, що було знайдено близько 700 монет, 95% яких датуються часами громадянської війни в США – знахідку назвали "Великим скарбом Кентуккі". Справжність знахідки підтвердила нумізматична гарантійна компанія, згідно з інформацією якої рідкісний скарб включає "найкращі відомі подвійні орли 1863 року, а також кілька інших цікавих різновидів".

Читайте також: Монети й рідкісні скульптури: дайвери випадково натрапили на скарби римського порту. Відео

"Це всі золоті монети номіналом 1 долар, 20 доларів, 10 доларів", — заявив першовідкривач, додаючи, що близько 95% скарбу складається із золотих доларів, а деякі із них можна взагалі продати за шестизначну суму на аукціоні в США.

Найрідкіснішою монетою зі скарбів Громадянської війни є 20 доларів 1863 року та золота монета Liberty, яка була у побуті з 1850 по 1907 роки. Її рідкісність пояснюється відсутністю напису "In God We Trust" на лицьовій стороні. Однак потенційно важливішим є те, що скарб може розповісти про історію Америки в надзвичайно бурхливий період. Ходять чутки, що багато заможних жителів Кентуккі закопали величезні суми грошей, щоб запобігти їх крадіжці Конфедерацією, пояснюють археологи.

Раніше ми розповідали, що у Польщі знайшли скелет фермера часів Неоліту.

  • Вас також може зацікавити:

Вчені показали "флейту", якій 60 тисяч років: як виглядає найстаріший в світі музичний інструмент

На Волині знайшли перстень 13-го століття: у чому унікальність артефакту

У Єрусалимі знайшли кам'яну квитанцію, якій 2 тисячі років: фото