RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Пригожин - все? Кадри з місця падіння літака і офіційні заяви про катастрофу

У мережі показали місце падіння та уламки літака Embraer ERG-135 (ЕВМ-135BJ) з бортовим номером RA-02795, у списках пасажирів якого значився ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на російські пропагандистські ресурси.

Читайте також: Шойгу, Герасимов, де я? Яскраві меми на катастрофу з літаком Пригожина

Як повідомляють росЗМІ із посиланням на Росавіацію про катастрофу у Тверській області, на борту перебували сім пасажирів і три члени екіпажу. Літак виконував рейс Москва – Санкт-Петербург. Відомо, що борт належав ТОВ "МНТ-Аеро", що займається бізнес-перевезеннями.

Як повідомляє ТАСС із посиланням на Слідчий комітет РФ, за фактом катастрофи порушено справу про порушення правил польоту. Розглядають різні версії.

"Розглядаються всі версії події, включаючи помилку пілотування, технічні неполадки та зовнішню дію", - пишуть ЗМІ із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Спеціально створена комісія вже розслідує обставини та причини події з літаком. Вона розпочала збір фактичних матеріалів про підготовку екіпажу, технічний стан, погодну ситуацію на маршруті польоту, роботу диспетчерських служб, а також наземного радіотехнічного обладнання.

Фахівці здійснять пошуки бортових засобів об'єктивного контролю для подальшого розшифрування та аналізу записів "чорних ящиків".

Зокрема, головний пропагандистський телеканал "Россия24" повідомив, що Пригожин загинув.

Також пабліки пишуть, що голова руху "Ми разом з Росією" Володимир Рогов підтверджує смерть ватажка ПВК "Вагнер", а також його соратника.

"Щойно спілкувався з видатними "музикантами". Вони підтверджують факт загибелі Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна", - цитують його пабліки.

Телеграм-канал "ВЧК-ОГПУ" повідомляє, що було два постріли і два сліди в небі.

"Крило відлетіло... І далі він падав. Не горів, нічого, просто падав”. Ще один очевидець описав ВЧК-ОГПУ, як було підірвано літак Пригожина", - йдеться у повідомленні.


Паблік зазначає, що тіла Пригожина та Уткіна насправді вже виявлені та впізнані.

Про те, що ватажок ПВК "Вагнер" загинув, повідомляє і російська пропагандистка Ксенія Собчак у Telegram із посиланням на джерела.

Раніше ми писали про перші подробиці авіакатастрофи літака у Тверській області.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ збили російський Ка-52: на борту був офіцер із "великими погонами", фото

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі

Кількість знищених бронемашин перевалила за круглу цифру: оновлені дані втрат РФ