RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ХАМАС відпустив першу партію заручників: що відомо про українців

ХАМАС та Ізраїль за посередництва Катару домовилися про 4-денне припинення вогню та звільнення 50 заручників. 24 листопада першу групу бранців терористи передали до рук Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ХАМАС переможений, а що далі

За інформацією ЗМІ, бойовики вже звільнили 13 ізраїльських заручників, а Ізраїль, своєю чергою, має намір випустити із в'язниць 39 палестинських жінок та дітей.

Повідомляється, що звільнених людей доставляють каретами швидкої допомоги до лікарень Ізраїлю через контрольний пункт пропуску Рафах.

Таким чином, сторони реалізували перший етап обміну заручників. Загалом ХАМАС гарантував звільнення близько 50 осіб – дітей та жінок – протягом чотирьох днів припинення вогню. Водночас перемир'я між Ізраїлем і Палестиною можуть продовжити, якщо терористи й надалі погодяться звільняти викрадених людей. За кожних звільнених десятьох заручників – ще один день перемир'я.

Терористи також відпустили 12 робітників із Таїланду, взятих у полон 7 жовтня. Ці заручники не входять до угоди між Ізраїлем та ХАМАС.

Також стало відомо, що добу Україна евакуювала з Сектору Газа до Єгипту вісім громадян, а ще 26 українців вже прилетіли з Єгипту до Молдови. Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко. Загалом протягом першого етапу евакуації Україні вдалося евакуювати з анклаву 259 осіб.

Раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Ізраїль погодився на чотириденне припинення вогню із бойовиками палестинського терористичного угрупування ХАМАС у секторі Газа.

  • Вас також може зацікавити:

США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Єменські хусити захопили корабель у Червоному морі: що відомо

"Це лише початок": ізраїльські військові заявили про досягнення всіх цілей у Газі