RU  UA

Експерт назвав головну проблему ЦАХАЛу в Секторі Газа: в чому вона полягає

Північ Сектору Гази вже повністю перебуває під контролем Ізраїлю. Основна операція ЦАХАЛу зараз розгортається на півдні, однак бойові дії там серйозно ускладнені кількома чинниками.

Про це в ефірі Апостроф TV ізраїльський політолог Михайло Пеллівер.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ХАМАС переможений, а що далі

За його словами, Ізраїль уже підійшов до знищення підземної інфраструктури ХАМАСу. Зокрема, в останні кілька тижнів було знищено понад 600 входів у тунелі. Ця цифра говорить про те, що бойовиків там налічується тисячі, тому робота очікується дуже складною.

На півночі ситуація відносно проста, оскільки звідти вийшли цивільні, перебравшись на південь, що розв'язує армії руки.

Водночас, ситуація на півдні набагато складніша, і основна операція зараз розгортається саме на півдні. Події останніх днів переважно зосереджені навколо дуже густонаселеного міста Хан-Юнус.

"Кількість жертв і серед мирного населення, і наших ізраїльських солдатів дуже висока. Загалом ХАМАС складається з близько 30-40 тисяч бойовиків, за різними оцінками, ми можемо говорити, що знищено не більше 10-15%", - пояснив експерт.

Ще одна проблема полягає в тому, що бойовики часто воюють у цивільному, і немає очевидної різниці між звичайним жителем Сектору Гази та комбатантом, зазначив він.

"Тому враховуючи дуже велике скупчення, а також те, що територія невелика – весь Сектор Гази це лише третина міста Києва або половина міста Тбілісі – тому будь-яка операція пов'язана з великою кількістю загиблих", - додав Михайло Пеллівер.

Раніше "Апостроф" також розповідав про те, що Ізраїль погодився на чотириденне припинення вогню із бойовиками палестинського терористичного угрупування ХАМАС у секторі Газа.

  • Вас також може зацікавити:

США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Єменські хусити захопили корабель у Червоному морі: що відомо

"Це лише початок": ізраїльські військові заявили про досягнення всіх цілей у Газі