RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Що думають поляки про війська НАТО в Україні: дані опитування

Польська громадськість підтримує військову допомогу Україні на фоні закликів про введення військ НАТО.

Про це повідомляє RMF FM.

За даними опитування, проведеного з 8 до 10 березня 2024 року, поляки все більше підтримують надання військової допомоги Україні. 75% респондентів схвалюють гуманітарну допомогу, 67,6% підтримують надання військової техніки, а 54,1% виступають за постачання важкої техніки, такої як танки та літаки.

На відміну від попереднього опитування, проведеного рік тому, цього разу значно зросла підтримка ідеї дозволити польським громадянам брати участь у бойових діях за межами України. Частка респондентів, які підтримують таку можливість, зросла з 3,4 до 27,1%. Крім того, 9,4% опитаних вважають, що Польща має відправити свої війська до України.

Читайте також: Польські страйкарі почали блокувати автобуси на виїзд і на в’їзд з України

Експерти пов'язують таку трансформацію у думках із заявами президента Франції Еммануеля Макрона, який нещодавно наголосив, що можливість участі військ НАТО у конфлікті в Україні не слід виключати. Вони охрестили це явище "ефектом Макрона".

Поляки також позитивно ставляться до ідеї участі військ НАТО в Україні. Опитування показало, що 63,3% респондентів підтримують розгортання військ НАТО для захисту України від подальшого російського вторгнення. Цей показник значно вищий, ніж 42,9%, які були зафіксовані у попередньому опитуванні, проведеному рік тому.

Крім того, опитування показало, що поляки стають дедалі стурбованішими безпекою своєї країни в контексті конфлікту в Україні. 69,2% респондентів вважають, що Польща ризикує стати мішенню російської агресії, а 57,3% побоюються, що Росія може використати ядерну зброю.

Раніше "Апостроф" писав, як блокада поляками кордону впливає на ціни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Польща зупинилася в заторах через найбільший протест фермерів: карта

У Польщі фермери заблокують усі найважливіші траси: карта страйків

Бунт польських фермерів: коли криваве російське зерно можна купувати, а українське - блокувати