RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Данія припинить підготовку українських пілотів на винищувачах F-16 до кінця року

Данія планує припинити навчання українських пілотів на винищувачах F-16 до кінця 2024 року. Країна перейде на літаки F-35 та матиме потребу у використанні військово-повітряної бази, де зараз триває підготовка.

Про це заявив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен у понеділок на пресконференції з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом.

Він зауважив, що до кінця року українські військові більше не навчатимуться керувати винищувачами F-16 у Данії, адже в країні перейдуть до винищувачів F-35, для яких планують використовувати військово-повітряну базу в Скрідструп, а саме там зараз триває навчання українських пілотів.

"Ми не можемо продовжувати підготовку українських пілотів після 2024 року", – сказав він.

Відтак, він вказав, що близько 20 українських пілотів F-16 пройдуть підготовку ще до завершення програми навчання (до кінця 2024 року).

Також в повідомленні зазначається, що Данія зможе "зробити свій внесок у підготовку українських пілотів", проте вже в інших країнах, де відбуватиметься підготовка пілотів:

"Сьогодні українські пілоти також проходять підготовку в Румунії, але ще не прийнято рішення про те, чи буде Данія долучатися до цього процесу, і якщо так, то яким чином".

Читайте також у "Апостроф", що змінить F-16 для України на полі бою.