RU  UA

Нові санкції ЄС проти Росії: на що варто звернути увагу при підготовці 15-го санкційного пакета

Європейський союз, який має розпочати роботу над 15-м пакетом санкцій проти Росії, має звернути увагу на російських металургів та "Росатом".

Про це в етері Апостроф TV розповів політолог Євген Магда.

На його думку, наступний пакет санкцій має бути проти російських металургів на території Європейського Союзу:

"Я хотів би, що б там були санкції проти російських металургів на території Європейського Союзу, бо вони дуже активно там працюють і заробляють не аби які гроші, які дозволяють фінансувати російську агресію проти України".

Також вказує на те, що особливу увагу варто приділити "Росатому": "... я думаю, що вже час Європейському Союзу підбиратися до "Росатома", тому що це імперія в імперії, і без санкцій проти цього справжнього монстра нам буде дуже складно розраховувати на падіння російського впливу".

Політолог згадує, що в 14-му санкційному пакеті вже були пункти про заборону прямого фінансування Росією політичних партій, що, на думку політолога, повинно вплинути на картину експертного поля в Європейському Союзі:

"В 14-му пакеті вже є санкції, які забороняють пряме фінансування Росією політичних партій та "think tank’ів" на території Європейського Союзу. Це на мою думку дуже серйозний плюс, і буде дуже цікаво подивитися, як буде мінятися картина експертного поля в Європейському Союзі, хто несподівано позбавиться російських грошей, і як це буде відображатися на їхній діяльності".

"Я думаю, що про придушення російської економіки говорити зарано, Але в сучасному світі потрібно створювати образ майбутнього без Росії. І Україна має бути ідеологом просування санкцій проти Росії", – підсумовує політолог.

Раніше ми також повідомляли, що до нового, 14-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії, який був офіційно схвалений 24 червня, потрапило чимало пропагандистів, серед яких зокрема матір Кадирова і Поліна Гагаріна.