RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

27 червня

Всі новини

ПАРЄ ухвалила резолюцію про підтримку українських біженців

Резолюцію про "Терміновий заклик до Європи та її партнерів: розглянути негайні та довгострокові політичні рішення на підтримку переміщених осіб в Україні" ухвалили в четвер на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

Про це повідомляє видання Укрінформ.

У резолюції ідеться про запровадження довготривалої підтримки як біженців в країнах Європи, так і внутрішньо переміщених осіб в Україні, а також заклик до звільнення військових та цивільних полонених та посилення співпраці з метою захисту українських дітей.

"Реалізація державної політики України щодо внутрішнього переміщених осіб на період до 2025 року має отримати необхідне фінансування та оперативну підтримку. Необхідно посилити підтримку волонтерів та гуманітарних організацій, які працюють в Україні", - йдеться в резолюції.

Довгострокові програми підтримки внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні, мають включати фінансову підтримку для полегшення доступу до державного житла та кредити на реконструкцію приватного житла. Крім того, має надаватися пільгова фінансова підтримка у формі мікрофінансування та кредитування під низькі відсотки.

Що стосується переміщених осіб за межами України, які користуються тимчасовим захистом в Європі, держави-члени Європейського Союзу повинні надати українцям, які користуються тимчасовим захистом, право на проживання та захист, а також законне право на проживання в приймаючій країні після трирічного періоду перебування в ній.

Щодо захисту дітей, ПАРЄ готова й надалі виступати посередником між різними міжнародними акторами та організаціями, які займаються ефективним пошуком дітей.