RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

США перекинули танки M1 Abrams на нову військову базу в Польщі

США передала партію бойових танків M1 Abrams та броньовану ремонтно-евакуаційну машину M88 на нову військову базу НАТО в Польщі.

Повідомлення про це передає видання Stars and Stripes.

Зауважується, що партія бронетехніки надійде на військову базу НАТО в Повідзі. Речник армії США Террі Велч вказав:

"Чотирнадцять бойових танків M1 Abrams і одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину M88 переправили залізницею в четвер на базу в Повідзі".

Причиною називають забезпечення бронетанкової бригади на випадок ймовірної російської агресії на східному фланзі НАТО.

Загалом на цьому об’єкті, за повідомленням Stars and Stripes, що знаходиться приблизно за 400 км на захід від українського кордону, буде розмішено 85 бойових танків, 190 бойових броньованих машин, в тому числі M2 Bradley, і 35 артилерійських установок, таких як самохідна гаубиця M109 Paladin і боєприпаси до неї.

В заяві також йдеться наступне: "Цей об'єкт, який обслуговує 405-а армійська бригада польової підтримки, є найбільш значущим об'єктом інфраструктури НАТО за останні три десятиріччя".

Командир бригади полковник Ернест Лейн ІІ прокоментував: "Цей об'єкт має величезний вплив на НАТО".

Видання також передає слова командира польської бронетанкової бригади, підполковника Омара Маккена: той вказав, що "Повідз" зможе повністю оснастити бронетанкову бригаду, що розгортається, протягом 48 годин.

Роботи на базі, що вартували в понад 360 млн доларів США, розпочались у 2020 році і лише нещодавно завершились. Об’єкт має склад площею 650 тисяч квадратних футів, приміщення для технічного обслуговування та підтримки транспортних засобів, а також зону зберігання боєприпасів (площею 58 000 квадратних футів). Очікуються, що повна експлуатація бази почнеться у 2025 році.

Раніше ми також писали, що військові бази США в Європі переводяться у стан підвищеної бойової готовності через загрозу терактів.