RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

У Росії назріває скандал із забороною мусульманського жіночого головного убору

У Дагестані планують видати найближчим часом фетву про заборону традиційного мусульманського головного убору для жінок - нікабу. Раніше з аналогічним закликом виступили в Раді з прав людини та Слідчому комітеті РФ після скоєних нещодавніх терактів.

Про це повідомляє "Медуза".

Про плани видати фетву оголосив верховний муфтій Дагестану Ахмад Абдулаєв під час зустрічі глави регіону Сергія Мелікова із громадськими діячами.

Раніше глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін закликав заборонити носіння нікабів у Росії після терактів в Дагестані та СІЗО Ростова-на-Дону. Водночас, голова Чечні Рамзан Кадиров розкритикував Бастрикіна за слова про те, що за нападами стоять "терористи-ісламісти".

Перед цим очільник Ради з прав людини при президенті РФ Валерій Фадєєв також повідомив ЗМІ, що "нікаби в Росії мають бути заборонені". Ще заявив про плани обговорити відповідне питання з представниками традиційного ісламу та регіональної влади.

Водночас, раніше глава регіону повідомив, що Дагестан зіткнувся з цькуванням після того, як сталися теракти у Махачкалі та Дербенті 23 червня.

"Нас звинувачують у радикалізмі, змішують злочинців з усіма віруючими, вбачають ознаки терору в нікабах, дають публічно необережні, я навіть сказав би небезпечні, коментарі. Інакше як цькуванням це не назвеш", - наголосив він у соцмережі.

Він припустив, що "деякі високі спікери навмисно загострюють ситуацію", проте не уточнив, кого саме має на увазі.

Нагадаємо, у Дербенті та Махачкалі терористи здійснили атаки по православних церквах та синагогах. У результаті, загинули 22 людини, зокрема 15 поліцейських та один співробітник Росгвардії. Близько 20 людей постраждали. При цьому шістьох нападників було убито.