RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

6 липня

Всі новини

У Британії спрогнозували нового прем’єр-міністра

У Великій Британії дуже велика ймовірність того, що в результаті парламентських виборів, які проходять 4 липня, замість консерватора Ріші Сунака новим прем'єр-міністром стане лейборист Кір Стармер.

Про це свідчать результати опитувань британців, повідомляє BBC.

Зазначається, що у Палаті громад консерваторам "світить" не більше 100 із 650 місць (зараз у них 345 місць). Лейбористам прогнозують здобуття понад 400 місць. Рейтинг схвалення лідера лейбористів Кіра Стармера складає 44%, а Ріші Сунака – менше 23%.

Консерваторам пророкують нищівну поразку. Питання лише в тому, наскільки великою буде різниця в голосах, чи вдасться їм залишитися на другому місці і чи не займуть його ліберал-демократи.

Розчарування у політиці консерваторів спричинене тим, що люди в країні біднішають, якість держпослуг знижується, житла не вистачає. З охороною здоров'я, цінами та рівнем зарплат теж проблеми. Крім цього, Консервативна партія радикально змінила Британію з 2010 року, організувавши її вихід із Європейського Союзу, скоротивши витрати на громадські послуги та витрати на соціальне забезпечення. Британці кажуть, що їхня країна зараз у гіршому становищі, ніж коли консерватори прийшли до влади. Їхнє невдоволення проявляється майже з кожного питання, від економіки до освіти.

Що буде з українським питанням?

Лейбористи підтримували консерваторів в українському питанні від початку війни, і їхній лідер Кір Стармер неодноразово говорив, що нічого не зміниться. Він також заявив, що на саміті НАТО у Вашингтоні закликатиме своїх союзників не скорочувати допомогу Україні.

Опитування показують, що лише 2% населення країни підтримують Росію у її агресії проти України. Майже 80% електорату симпатизують Україні, а серед консерваторів таких навіть більше.