RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Роберт Фіцо закликав до переговорів України, РФ, США, Китаю та ЄС

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який пожалкував, що не зміг долучитись до "миротворчого туру" угорського прем'єра Віктора Орбана, закликав до масштабних переговорів для досягнення миру в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Давайте зробимо все для справедливого миру в Україні. Вчора висловив підтримку мирній ініціативі прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який відвідав Києві та Москву за короткий час. Конфлікт в Україні не має воєнного вирішення. Я один із політиків, які підтримують негайне припинення вогню та початок мирних переговорів за участю України, РФ, США, Китаю та ЄС. Якщо ще одну ескалацію напруженості буде поставлено у пріоритеті перед мирними переговорами, давайте не дивуватися новій, набагато страшнішого етапу військового конфлікту в Україні", - заявив Фіцо.

На його думку, мир "не може бути досягнутий жодними ультиматумами чи нереальними умовами".

"Мирні переговори будуть вкрай важкими, але для всього світу найкраще буде, якщо найближчі місяці, можливо, роки вбивства один одного будуть замінені місяцями складних переговорів, які приведуть до справедливого миру. Це дуже б динамічно активізувало переговори щодо вступу України до ЄС, які Словацька Республіка повністю підтримує", - вважає словацький прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", кандидатка на посаду високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Кая Каллас звинуватила Орбана, що він "використовує позицію голови ЄС, щоб посіяти плутанину".