RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Орбан заявив про відмову Путіна від «перемир’я» з Україною

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вказав, що російський диктатор Володимир Путін відмовився від пропозиції перемир’я, оскільки це буде вигідно для Збройних Сил України – вважає, що у Путіна є “власне бачення перемоги".

Про це угорський прем’єр сказав в інтерв’ю для BILD.

Прем’єр Угорщини вказав, що не хоче вказувати, хто за що відповідальний, а бажає зосередитись на спробах досягнення миру: "Ситуація очевидна. Путін і Росія почали вторгнення в Україну. Але я не хочу вимірювати, хто за що відповідальний. Моє завдання - зосередитися на тому, як досягти миру".

Орбан згадує, що поставив президентові України Володимиру Зеленському та російському диктатору володимиру путіну питання, "чи є можливість узгодити обмежене в часі перемир'я", зауважує на невпевненості у відповіді:

"Я поставив главам обох держав і урядів запитання: чи є можливість узгодити обмежене в часі перемир'я, яке прискорить переговори про мир? А вже потім іти від перемир'я. Бо зараз усі думають навпаки. Спочатку укласти мирну угоду, а потім опустити зброю. Обидва не впевнені. І українці, і росіяни відповіли одне й те саме, як і Ви: що перемир'я в інтересах противника, тому що за цей час він зможе перебудуватися і підготуватися до продовження війни".

Разом з цим також додає, що російський диктатор путін "чітко уявляє", як Росія переможе.

"У нього (Путіна) чітке уявлення про те, що відбуватиметься, і як Росія переможе. Те саме стосується і Зеленського. (У Путіна) все просто: дивіться на факти, джерела енергії, чисельність населення. …Путін не може програти, коли ви подивитеся на солдатів, техніку і технології. Перемога над Росією - це думка, яку важко собі уявити. Ймовірність того, що Росію дійсно можна перемогти, абсолютно не піддається обчисленню".

Він припускає, що наступні 2-3 місяці на фронті ситуація погіршиться, аргументуючи це тим, що окупанти налаштовані рішуче:

"Що буде на фронті в наступні 2-3 місяці до виборів у США? Стане набагато гірше. Там більше зброї, і росіяни налаштовані рішуче. Енергія конфронтації і кількість жертв стануть ще жахливішими, ніж за останні сім місяців. Хоча вони і так були жахливими і раніше. Те, що буде попереду, - набагато гірше, ніж ми думаємо".

Вважає, що українці, на тлі отриманого озброєння, "стали оптимістичнішими". Разом з цим наголошує, що людські жертви залишається, на його думку, головним аргументом:

“Обидві сторони вкладають у це великі зусилля. Навіть українці стали оптимістичнішими, бо отримали багато якісної зброї. <...> Тож головний аргумент - це людські жертви. Це найважливіша моральна мотивація. Але поряд із цим є й інтереси Європи. Тому що те, що відбувається, дуже погано для нас".

Раніше ми також писали, що під час відвідування Китаю прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан анонсував новий візит – цього разу він планує полетіти до США.