RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

16 вересня

Всі новини

Стало відомо про домовленість Путіна та Моді щодо індійців серед російських окупантів

Російський диктатор Володимир Путін домовився з прем'єром Індії щодо повернення індійців, які воюють в російській окупаційні армії проти України.

Про це йдеться в повідомленні від індійського телеканалу NDTV.

Зауважується, що Росія погодилася розірвати військові контракти із громадянами Індії – відтак всі індійці, які служать в російській армії та воюють проти України, будуть повернуті додому. Прем'єр-міністр Нарендра Моді порушив це питання під час зустрічі з російським диктатором у Москві. На що Росія погодилася звільнити всіх індійців, які служать в їхній армії, а також нібито має сприяти їхньому поверненню.

Разом з цим російські медіа згадували, як на початку березня в соцмережах з'явилося відеозвернення сімох громадян Індії, які жалілися, що їх начебто змушують воювати в Україні на боці Росії. Вони ніби як хотіли відвідати Росію у ролі туристів, але їх затримали і дали підписати "якісь документи", після чого відправили на фронт.

NDTV передає: "У березні уряд заявив, що "рішуче" взявся за справу з російською владою щодо їхнього дострокового звільнення. "Проти агентів і недобросовісних елементів, які завербували їх під фальшивими приводами і обіцянками, були розпочаті рішучі дії".

Разом з цим зауважується, що індійські спецслужби провели рейди і викрили мережу, яка займалася переправленням індійців до Росії. За повідомленням телеканалу, ці фірми відправили до Росії щонайменше 35 індійців.