RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

У відповідь на QR-код Росії Україна на Генасамблеї ООН показала правильний QR-код

Представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Генеральної асамблеї ООН, яке відбулося в США в ніч на 12 липня за київським часом, показав правильний QR-код для доступу до набору фотографічних доказів, що документують жахливий злочин росіян проти київської лікарні "Охматдит".

Фото з QR-кодом Кислиця опублікував у соцмережі Х.

"Два дні тому, після того, як Росія розбомбила дитячу лікарню в Києві та вбила та поранила сотні мирних жителів по всій Україні, представник режиму Путіна показав свій QR-код. Він також відкрито заявив на засіданні Ради Безпеки, що Росія продовжуватиме свою тактику примусу проти України з використанням військової сили, тобто вони продовжуватимуть знищувати українців як націю", — зазначив Кислиця.

"Я хочу представити правильний QR-код для доступу до набору фотографічних доказів, що документують цей жахливий злочин. Я також закликаю вас допомогти врятувати життя сотень дітей, які терміново потребують лікування", — додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 8 липня 2024 року росіяни завдали удару по українській дитячій лікарні "Охматдит". У лікарню влучила російська ракета Х-101. Під час російського удару в "Охматдиті" перебували 627 дітей. Восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Згодом помер хлопчик, який знаходився в "Охматдиті" під час обстрілу.