RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

З’явилося фото ліквідаторів "вагнерівців" з прапором України

У мережі опублікували фото з малійськими повстанцями-туарегами, які тримають український прапор, після чергового успішного рейду проти російських бойовиків-найманців "Вагнер" в Африці.

Відповідне фото поширило видання Kyiv Post, джерела якого в Силах оборони та безпеки України підтвердили його автентичність.

Там зазначили, що українці всебічно підтримують будь-які сили в різних частинах Африки, які виступають проти терористів з ПВК "Вагнер".

"Так, це точно фото туарегів після розгрому колони терористів ПВК "Вагнер", - повідомило джерело.

Видання зауважує, що очевидно у такий спосіб туареги висловили підтримку і вдячність Україні, яка переслідує російських найманців скрізь на Африканському континенті.

У Росії вже звинуватили українську розвідку в останньому розгромі колони "вагнерівців" у Малі. Йдеться про бій, який стався в Тінзауатені біля кордону Малі з Алжиром 25 та 26 липня. Повідомляється, що тоді загинули мінімум 20 бойовиків, частина потрапили в полон.

В ГУР України заявили, що "повстанці отримали необхідну інформацію, яка дозволила провести успішну воєнну операцію проти російських воєнних злочинців".

Нагадаємо, в Офісі Президента України заявили, що один із розгромів чергового "експедиційного" загону російських "вагнерівців" є свідченням того, що колоніальні амбіції Росії не обмежуються пропагандистським "ареалом російської мови".